Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: vlc live stream I need help password

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default vlc live stream I need help password

    Hi every one

    I am having a big problem here i really need help.
    Let me start first explaining what i want and what i have done so far.
    Ok i have installed a fresh debian squeeze + vlc and ffmpeg and of course wowza media server 3 trial version with 30 days key...

    Now what i want...

    I want to encode a live channel from a dreambox (DM500S) with vlc and send it to wowza then publish it on the iptv/http etc simple yes..
    well to me is NO..
    OK dreambox can be played very smooth and high quality with vlc localy and remote.
    now local in my web browser i typed my dm500s ip address192.168.1.80 and got to download the video.m3u and open it with vlc perfect quality (mpeg2) which playes perfect, so i want to encode this perfect quality to a reasonable flash format with vlc live and send it to wowza then publish the reasonable quality that originally was mpeg 2 (DM500S). to iptv/http etc.

    Now what i have done...
    I have completed the test tutorial (A Quick Streaming Test) and its working perfect. also the vlc with wowza tutorial and it looks good but i wanted also to learn wowza and linux to see how it work since i am a window user and i install wowza in debian for testing but it gives me headache, my licence is only for this pc ( i dont know if i can download for windows again and use the same license)?

    Now i got this far

    started vlc with this command

    vlc -vvv "Desktop/video.m3u" --sout "#transcode{venc=x264{keyint=60,profile=baseline,level=3.0,nocabac},vcodec=x264,vb=150,scale=0.5,aco dec=mp4a,ab=96,channels=2,samplerate=48000}:rtp{dst=127.0.0.1,port=10000,mux=ts}"

    i got this

    [0x8ff900c] main filter debug: looking for audio filter module: 14 candidates
    [0x8ff900c] audio_format filter debug: f32l->s16l, bits per sample: 32->16
    [0x8ff900c] main filter debug: using audio filter module "audio_format"
    [0x8ff900c] main filter debug: TIMER module_need() : 0.080 ms - Total 0.080 ms / 1 intvls (Avg 0.080 ms)
    [0x8f2da9c] main stream out debug: Filter 'audio_format' (0x8ff900c) appended to chain
    [0x8f2da9c] stream_out_transcode stream out debug: Got complete audio filter chain
    [0x8f2ab8c] main mux debug: adding a new input
    [0x8f2ab8c] mux_ts mux debug: adding input codec=mp4a pid=73
    [0x8f2ab8c] mux_ts mux debug: - lang=eng
    [0x8f2ab8c] mux_ts mux debug: new PCR PID is 73
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 22%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 25%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 28%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 31%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 34%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 36%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 39%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 42%
    [0xb6f0ed7c] packetizer_mpegvideo decoder debug: waiting for sequence start
    [0xb6f0ed7c] packetizer_mpegvideo decoder debug: size 544x576 fps=25.000
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 45%
    [0xb4305a0c] main stream output debug: adding a new sout input (sout_input:0xb6f0c010)
    [0x8f2da9c] stream_out_transcode stream out debug: creating video transcoding from fcc=`mpgv' to fcc=`x264'
    [0xb6f0dc7c] main generic debug: looking for decoder module: 30 candidates
    [0xb6f0dc7c] avcodec generic debug: libavcodec already initialized
    [0xb6f0dc7c] avcodec generic debug: trying to use direct rendering
    [0xb6f0dc7c] avcodec generic debug: ffmpeg codec (MPEG-1/2 Video) started
    [0xb6f0dc7c] main generic debug: using decoder module "avcodec"
    [0xb6f0dc7c] main generic debug: TIMER module_need() : 0.867 ms - Total 0.867 ms / 1 intvls (Avg 0.867 ms)
    [0xb6f0cd0c] main encoder debug: looking for encoder module: 0 candidates
    [0xb6f0cd0c] main encoder debug: no encoder module matched "x264"
    [0xb6f0cd0c] main encoder debug: TIMER module_need() : 0.066 ms - Total 0.066 ms / 1 intvls (Avg 0.066 ms)
    [0x8f2da9c] stream_out_transcode stream out error: cannot find video encoder (module:x264 fourcc:x264)
    [0xb6f0dc7c] avcodec generic debug: ffmpeg codec (MPEG-1/2 Video) stopped
    [0xb6f0dc7c] main generic debug: removing module "avcodec"
    [0x8f2da9c] stream_out_transcode stream out error: cannot create video chain
    [0xb6f0ed7c] main decoder error: cannot create packetizer output (mpgv)
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 48%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 51%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 53%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 56%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 59%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 62%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 65%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 68%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 70%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 73%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 76%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 79%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 82%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 85%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 87%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 90%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 93%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 96%
    [0xb6f029cc] main input debug: Buffering 99%
    [0xb6f029cc] main input debug: Stream buffering done (1224 ms in 1222 ms)
    [0xb6f029cc] main input debug: Decoder buffering done in 0 ms
    [0x8ffc224] a52 generic debug: A/52 channels:6 samplerate:48000 bitrate:384000

    it looks like something is happening but i dont know.
    I have also followed this tutorial

    How to publish and play a live stream (MPEG-TS based encoder)

    but i am stack at admin user and password??
    http://[wowza-address]:8086/streammanager
    I tried everything I am the admin so what is the password??
    not even here
    [install-dir]/conf/admin.password

    # Admin password file (format [username][space][password])
    # username password
    myuser mypassword


    not working too.

    My question is

    1 - all these nice tutorial is windows, Can i get a simple way for debian to stream this from dm500s (dvbs) coming from vlc and encoded it then send to woza and publish it (flash)?.

    2 - where are the content file are located ? all my folders are empty why? (only example folder have some files.

    3- what is the password on the
    [install-dir]/conf/admin.password
    i tried all but nothing working.

    4 after installing and playing around with ffmpeg to pass an error i got issue with vlc woth blank page.(no Video ) now.

    Can any one help me please?

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27,844

    Default

    If the Dreambox has RTSP output, you can re-stream from it directly without VLC following this guide:
    http://www.wowza.com/forums/content....-re-streaming)

    Or if it has mpeg-ts output, this guide:
    http://www.wowza.com/forums/content....based-encoder)

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rrlanham View Post
    If the Dreambox has RTSP output, you can re-stream from it directly without VLC following this guide:
    http://www.wowza.com/forums/content....-re-streaming)

    Or if it has mpeg-ts output, this guide:
    http://www.wowza.com/forums/content....based-encoder)

    Richard
    thanks richard for your reply.

    I have already follow this tutorial

    How-to-publish-and-play-a-live-stream-(MPEG-TS-based-encoder


    as i said i am stack with the password and username on.
    Open a web browser and enter the url: http://[wowza-address]:8086/streammanager
    Enter your admin username and password from above.

    what is the password?

    Sorry for the noob question but i dont know what to do here.
    i have tried the root password the user password and the [install-dir]/conf/admin.password.
    sill non of them are correct.
    any one knows?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27,844

    Default

    You set these in /conf/admin.password

    http://www.wowza.com/forums/content....Stream-Manager

    Richard

  5. #5
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rrlanham View Post
    You set these in /conf/admin.password

    http://www.wowza.com/forums/content....Stream-Manager

    Richard
    I have tried that so many times, also i have searched the whole system for admin.password and i got only 1 found which is the one i made following the tutorial but these logins was very simple like this

    # Admin password file (format [username][space][password])
    # username password
    ade 1234

    still it gives me the same page asking me to login no error.

    i will try to restart the system or test it with a different web browser, but if any one had similar issue please help me.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    27,844

    Default

    See if it has a .txt extension, if so remove that. The extension must be .password

    /conf/admin.password

    And that contents is plain text

    Richard

  7. #7
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by rrlanham View Post
    See if it has a .txt extension, if so remove that. The extension must be .password

    /conf/admin.password

    And that contents is plain text

    Richard
    Ok i got it. the reason was the web browser i think, i installed chrome and it was ok.
    thanks.
    now following the same tutorial i got this error when i play the test


    WARN server comment - RTPSessionDescriptionDataProviderBasic.getStreamInfo: SDP file missing: /usr/local/WowzaMediaServer/applications/live/streams/_definst_/mpegts.stream
    INFO session connect-pending 127.0.0.1 -
    INFO session connect 127.0.0.1 -
    WARN server comment - Missing function: createStream

    what does that mean?
    i have tried to put the file there, error for missing file goes away.
    still i get the Missing function: createStream when i play the stream mpegts.stream
    i see here someone had similar problem, he mentioned some edit need in application.xml in live folder but i am not sure how.

    please help me Richard.

    many thanks for all your help.
    Last edited by adetheprince; 02-28-2012 at 09:55 PM.

  8. #8

    Default

    1. What URI are you using to play the stream?

    With the LiveVideoStreaming client it should look like this:

    Code:
    Server: rtmp://[wowza-address]/live
    Stream: mpegts.stream
    2. Where is your mpegts.stream located? It should be in your content folder.

    3. What it written in the mpegts.stream file? It should be "udp://0.0.0.0:10000".

  9. #9
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    8

    Default

    Quote Originally Posted by randall View Post
    1. What URI are you using to play the stream?

    With the LiveVideoStreaming client it should look like this:

    Code:
    Server: rtmp://[wowza-address]/live
    Stream: mpegts.stream
    2. Where is your mpegts.stream located? It should be in your content folder.

    3. What it written in the mpegts.stream file? It should be "udp://0.0.0.0:10000".
    Hi there

    Thanks for your reply


    1 - Yes the just like that using the example live.html

    Code:
    Server: rtmp://localhost/live
    Stream: mpegts.stream
    2 - my mpegts.stream located in the content folder

    3 - yes it have the "udp://0.0.0.0:10000" without "

    so i will try to put the ip address eg 192.168.1.64 instead of localhost.
    but that wont make a difference i guess.

  10. #10

    Default

    Sorry, I was on a wrong track there. UDP is for the MPEG-TS tutorial, if you were using VLC to encode. For RTSP, use the RTSP Camera tutorial Richard mentioned.

    If you've got your camera setup to stream using RTSP, you have to set the camera.stream file "to the full RTSP/RTP URL to camera." Look to the documentation of the camera to know what the RTSP URI is. Maybe you set the stream file to "rtsp://[camera-ip]:[camera-streaming-port]"?
    Last edited by randall; 02-29-2012 at 12:10 AM.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •