Wowza Community

Unable to activate facebook stream target

Hello,

When I try to active a facebook stream target I get the below errors:

Date/TimeEvent/CategoryCommentMore Information

2020-08-20
16:04:29

comment
server

PushPublishFacebookHandler.FBMonitor.run(*****/definst/livestream_source) : com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.FacebookAuthorizationException|at com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.PushPublishFacebookUtil.a(PushPublishFacebookUtil.java:565)|at com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.PushPublishFacebookUtil.createLiveVideo(PushPublishFacebookUtil.java:471)|at com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.PushPublishFacebook.a(PushPublishFacebook.java:466)|at com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.PushPublishFacebook.f(PushPublishFacebook.java:15)|at com.wowza.wms.pushpublish.protocol.facebook.PushPublishFacebook$FBMonitor.run(PushPublishFacebook.java:186)|at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(ThreadPoolExecutor.java:1128)|at java.base/java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(ThreadPoolExecutor.java:628)|at java.base/java.lang.Thread.run(Thread.java:834)|

x-duration: 263393.055

2020-08-20
16:04:29

comment
server

PushPublishFacebookUtil.detectAuthError[createLiveVideo]: Please Edit the stream target in WSEM and re-login to Facebook to acquire a new access token and then Save the target

x-duration: 263393.054

2020-08-20
16:04:29

comment
server

PushPublishFacebookUtil.detectAuthError[createLiveVideo]: Authentication issue. [OAuth “Facebook Platform” “invalid_request” “Invalid parameter”]

x-duration: 263393.054

2020-08-20
16:04:29

comment
server

PushPublishFacebookUtil.createLiveVideo: POST path:v3.0/376520039135158/live_videos result:400

x-duration: 263393.054

2020-08-20
16:03:09

comment
server

PushPublishFacebookUtil.validateEntry[GemporiaLive]: Token invalid. Please Edit the stream target in WSEM and re-login to Facebook to acquire a new access token and then Save the target

x-duration: 263313.386

2020-08-20
16:03:09

comment
server

PushPublishFacebookUtil.getTokenValidity: GET path:v3.0/376520039135158 result:400

x-duration: 263313.386

I have tried on 2 different wowza servers:

4.8.5 (build 20200616153358)

4.7.8 (build 20191105123929)

I have removed Business integrations and logged in from a different browser.

Everything works as expected up until I activate the target and then it just errors.

Regards,

Ben

That particular error is usually related to the FB app secret. You can try this as potential solution:

When creating a Facebook Stream Target using the REST API and your own token, you must make sure that your Facebook app that is creating the token has Require App Secret disabled and then in the Stream Target parameters, you need to set facebook.useAppSecret to false.

Please try setting facebook.useAppSecret to false and see if that resolves your issue.

Please let me know.

I logged this issue with support a few days ago…awaiting a response

Ok let me take a look

Thank you for your response, I’m not using the the REST API I’m using the built in Facebook Stream Target from the engine manager. Is there any way to change this or do I have to use the REST API?

@Ben Close I wonder if it may be worth it then for you to try the patch update.

A patch with updates to Wowza Streaming Engine 4.8.5 is available from Wowza support as Wowza Streaming Engine 4.8.5.01 build 20200724152835. Contact support if you want access to the build that includes these changes.

No, you can do it from the Engine Manager. There was an issue we fixed in Engine 4.8.5 with FB API, but that was through the REST API.

The thing is that FB API and FB security token requirements can change quite often on their end and it’s not always that your config is wrong or that it’s an issue in Engine. It could be, but not always the case. I’m not sure if you followed this doc already for the FB requirements:

https://www.wowza.com/docs/how-to-stream-to-facebook-live-using-wowza-streaming-engine

There’s some log examples as well. After three engineer tests, we’re not able to reproduce any issues on our end with FB stream targets from the Manager or the REST API and honestly, it’s near impossible to find the cause without a support ticket and full access to all your Engine files and logs.

We will find it for you and get it resolved with the testing tools we have- we’re partnered with FB.

https://www.wowza.com/support/open-ticket

Hi @Egbert Williams I’m following the ticket and that they were unable to reproduce the issue. They are looking for more information from you and I hope we get this resolved for you on your end very soon.

Hey @Ben Close, we are not able to reproduce the issue on our end and have had a few engineers test it out. Would you mind submitting a support ticket so that we may take a closer look at your files and logs?

Thanks.

https://www.wowza.com/support/open-ticket

Thxz…For me its working with 4.8 5 but not the patch 4.8.5.1…I’ll be doing their instructions today and get back to then later

  1. @Rose I already answered support…To be brief…After I did the reinstall…I no longer have this as an issue…its working with the patch update.

Thanks for telling me @Egbert Williams.

Update:

After spending some time working it through with the support team, The cause of my error was that I was trying to use the ‘continuous stream’ option. This unfortunately was discontinued by Facebook back in the beginning of the year.

Thanks for circling back to let the community know how you resolved this!