Results 1 to 7 of 7

Thread: Start and Duration Querystring Options

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3

    Default Start and Duration Querystring Options

    I've been unable to get the playstart and playduration querystring parameters to work with IOS (on both an iPad2 and a iPhone 4). The video file will play however it always starts from 0 and the duration returned by the server is the total duration of the video. I have been using the sample.mp4 file inluded with Wowza to rule out any encoding issues. What should the URL look like? The docs say it should look like this:

    http://[wowza-ip-address]:1935/vod/mp4:sample.mp4?playstart=30000&playduration=40000
    That however omits the playlist.m3u8 suffix which, when called up in Safari, simply returns an HTML page with Wowza's version number. If I add the playlist.m3u8 part of the URL the video plays fine just without the constraints in the querystring. What am I doing wrong?

  2. #2

    Default

    You are correct that the article was wrong. The article has been updated. This feature is only available in Wowza Server 3. So be sure you are running this new version.

    Try the URL:

    http://[wowza-ip-address]:1935/vod/mp4:sample.mp4/playlist.m3u8?playstart=30000&playduration=40000
    Charlie

  3. #3
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    22

    Default

    Is this featured available for RTSP? If not, are there plans to implement it?

    Thanks!
    -emgvod

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    22,013

    Default

    emgvod,

    It is not currently available, but is being considered for a future release. I don't have a time frame for adding that feature.

    Richard

  5. #5
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3

    Default

    Thanks Charlie. Yes, I've upgraded to version 3 on both our sever (Wowza Media Server 3 Monthly Edition 3.0.0 build822) and on my development machine. Both systems are W2K8EE x64. I still haven't found a way to get Wowza to truncate the media it returns when those querystring values are present. They show up in Wowza's logs so I know the server is getting them. Any ideas?

  6. #6

    Default

    Please post or send us the exact URLs you are using (support@wowza.com). Also zip up and send logs and conf files.

    Charlie

  7. #7
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    3

    Default

    Thanks. I sent you an email.

Similar Threads

  1. Start Recording Segment By Duration has a problem?
    By tujixx in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 02-01-2014, 01:09 AM
  2. Set start and duration to rtmp is indistinct
    By Epoks_ in forum Server-side Modules and Code Samples Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 01-24-2013, 08:08 AM
  3. Play start time and duration not working
    By knox4th in forum Server-side Modules and Code Samples Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2012, 08:51 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •