Results 1 to 4 of 4

Thread: liverepeater-edge acting also as liverepeater-edge-origin - possible / advisable?

  1. #1
    Join Date
    May 2011
    Posts
    10

    Default liverepeater-edge acting also as liverepeater-edge-origin - possible / advisable?

    I'm implementing a dynamic scaling setup and it would be very convenient for me if I could use the same liverepeater-edge app to both serve streams to viewers (as intended), but also at the same time to serve the stream to another liverepeater-edge app running on another server (which is normally done through liverepeater-edge-origin).

    The other way (if the above is not possible or advised against) would be running two apps on the edge server (one liverepeater-edge and one liverepeater-edge-origin), but that would mean having two redundant connections (per stream) with the same data to the origin server. (So it would be more straightforward to connect that other edge app directly to the origin server (not proxy it at all), but I don't want to scale at origin in this particular setup.)

    I have looked at the Streams.xml and technically there only appears to be a difference in tuning parameters (between liverepeater-edge and liverepeater-edge-origin), so it should be doable.

    Is it OK to do this? Namely, to point a liverepeater-edge app to another liverepeater-edge app as its origin. Is there something to watch out for in this setup? Or some recommendations how to tune it for the best for both of the worlds?

    Thanks,
    George

  2. #2
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,920

    Default

    Hi
    Yes this is possible and can be done in the way you described in the 1st paragraph.

    Jason

  3. #3
    Join Date
    Apr 2010
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by JasonH View Post
    Hi
    Yes this is possible and can be done in the way you described in the 1st paragraph.

    Jason

    Can someone please tell me how this configuration can be done.

    Thanks
    Larry

  4. #4

    Default

    It's pretty straightforward, on your second-tier edge server, point the Application.xml to your first-tier edge server instead of your origin server.

    <Repeater>
    <OriginURL>rtmp://first.tier.edge/edge/</OriginURL>
    <QueryString><![CDATA[]]></QueryString>
    </Repeater>

    -Ian

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 08-21-2013, 07:36 AM
  2. liverepeater-edge-origin
    By oletinani in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-03-2013, 06:16 AM
  3. Multiple origin sources for liverepeater-edge
    By jay_charles in forum General Forum
    Replies: 3
    Last Post: 01-17-2013, 10:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •