Results 1 to 8 of 8

Thread: Live Stream repeter packet problem

  1. #1
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    116

    Default Live Stream repeter packet problem

    Hi
    I have on origin edge configuration with a small issue.
    when i view the stream directly from the origin everything is ok.
    But when i view the stream from the edge it dosn't look so good maybe packet loss.
    from the server log i get :
    LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live10/_definst_/mpegts10.stream]: Add chunk: id:616 mode:unknown a/v/k:90/391/6 duration:11560	-	-	-	18.613	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:15	EET	comment	server	INFO	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live10/_definst_/mpegts10.stream]: Add chunk: id:617 mode:unknown a/v/k:63/288/7 duration:8000	-	-	-	22.474	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:21	EET	comment	server	INFO	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live10/_definst_/mpegts10.stream]: Add chunk: id:618 mode:unknown a/v/k:78/348/10 duration:10000	-	-	-	27.795	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:29	EET	comment	server	INFO	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live10/_definst_/mpegts10.stream]: Add chunk: id:619 mode:unknown a/v/k:87/450/8 duration:11200	-	-	-	35.887	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:38	EET	comment	server	INFO	200	-	RTPStream.unlockRepeaterStreams: repeaterUnLock: mpegts10.stream	-	-	-	42.923	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:38	EET	comment	server	INFO	200	-	RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6970 sent:272 recv:2	-	-	-	42.924	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:38	EET	comment	server	INFO	200	-	RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6971 sent:8 recv:7	-	-	-	42.925	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:38	EET	comment	server	INFO	200	-	RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6972 sent:5241 recv:2	-	-	-	42.926	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-08	16:13:38	EET	comment	server	INFO	200	-	RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6973 sent:8 recv:8	-	-	-	42.927	-
    Any Idea what i am doing wrong?
    Last edited by asaf32; 01-08-2013 at 07:32 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Are you re-streaming from the origin? It looks like you are re-streaming from the source. Take a look at this guide

    http://www.wowza.com/forums/content....tream-repeater

    Make sure you use the regular packetizers on the origin and the repeater packetizers on the edge.

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    116

    Default

    thanks for the quivk response
    I have used that guide to built the live stream repeter.
    and in the edge i have put in the stream file the rtmp address of the origin.
    also the packetsizer configuration is ok.
    but when I play an rtsp stream i lose packets

    2013-01-08 17:47:42 EET comment server INFO 200 - UDPTransport.firstPacket: bind:0.0.0.0/0.0.0.0:6973 msg:/37.142.254.217:59245 - - - 5003.423 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    2013-01-08 17:48:31 EET comment server INFO 200 - RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6972 sent:344 recv:2 - - - 5050.308 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    2013-01-08 17:48:31 EET comment server INFO 200 - RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6973 sent:11 recv:11 - - - 5050.309 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    2013-01-08 17:48:31 EET comment server INFO 200 - RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6974 sent:2396 recv:2 - - - 5050.309 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    2013-01-08 17:48:31 EET comment server INFO 200 - RTPUDPTransport.unbind[live10/_definst_]: 0.0.0.0/0.0.0.0:6975 sent:10 recv:12 - - - 5050.31 -
    maybe there is some lost packets between the origin and the edge?
    the origin is in one country and the edge is in onther
    I have forgat to mention that the origin is a windows mechine with wowza 3.5 and the edge is ubontu with wowza 3.5

    also from the error log i get:
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:28 - - - - - 2289.439 - - - - - - - - LiveMediaStreamReceiver.doWatchdog: streamTimeout: Resetting connection
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:28 - - - - - 2289.441 - - - - - - - - LiveMediaStreamReceiver.doWatchdog: streamTimeout: Resetting connection
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:31 - - - - - 2290.216 - - - - - - - - HTTPStreamerAdapterCupertinoStreamer.service: Request timeout: 8000
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:39 - - - - - 2298.316 - - - - - - - - HTTPStreamerAdapterCupertinoStreamer.service: Request timeout: 8000
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:47 - - - - - 2306.408 - - - - - - - - HTTPStreamerAdapterCupertinoStreamer.service: Request timeout: 8000
    WARN server comment 2013-01-08 17:02:50 - - - - - 2311.459 - - - - - - - - LiveMediaStreamReceiver.doWatchdog: streamTimeout: Resetting connection
    WARN server comment 2013-01-08 17:42:46 - - - - - 4707.04 - - - - - - - - LiveMediaStreamReceiver.doWatchdog: streamTimeout: Resetting connection
    WARN server comment 2013-01-08 17:53:14 - - - - - 5335.943 - - - - - - - - LiveMediaStreamReceiver.doWatchdog: streamTimeout: Resetting connection
    very strange when is had bouth servers in the same location it worked ok.
    is there anything else i can try?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    These are messages regarding Wowza (edge) to a RTSP client. Did you test RTMP playback from this edge?

    Great distance between origin and edge can be a problem.

    To reduce network overhead, you might packetize on the edge instead of the standard configuration. Take out the packetizers from the origin Application.xml /LiveStreamPacketizers, and change the edge Application.xml /LiveStreamPacketizers from the repeater packetizers to the regular packetizers.

    Richard

  5. #5
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1

    Default

    Hi Richard in regards to your comments above. I am testing with Origin and edge, with about 9000 miles apart so,pretty high latency. There is 20 meg of bandwith on remote and plenty on the receive side. The problem that I have is there is often frame drops. it is wowza 3.5 on both sides have tried with rtmp and wowz protocol for origin and edge communication without luck.
    The question I had is that is there any jitter control or buffer control to optimize the origin to edge communication even if it increases play out delay.
    had seen this http://www.wowza.com/forums/content....EG-TS-over-RTP but doesnt seem to be relevant to this i think, neither had it made any difference.
    if any help, didnt find anything through search
    Thanks

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    You're right, the jitter buffer does not apply to re-streaming rtmp. But you might re-stream RTSP in the edge from the origin and use it to look at packet loss. Follow the IP camera instructions where the origin application is the source

    http://www.wowza.com/forums/content....-re-streaming)

    Richard

  7. #7
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    6

    Default

    where should we implement AES encryption in origin or edge servers?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi,
    Usually the encryption takes place where packetization is performed, so normally encrypted on the
    origin and encrypted streams are sent to and repeated on the edge.
    The configuration is in this guide.

    Daren

Similar Threads

  1. Live Stream repeter with wowza 3.5
    By asaf32 in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 12-31-2012, 01:37 PM
  2. PES Packet length problem
    By mgrovy in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 1
    Last Post: 02-01-2012, 10:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •