Results 1 to 6 of 6

Thread: Audio transcoding problems

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    23

    Default Audio transcoding problems

    Hi i try to transcode 1 DVB MPEG 2 / MP3 stream. When i set audio in AAC for output stream? i see the sound is beeeeps 2-3 sec then 10-12 sec no sound and than again beep. . Video play 2-3 sec then pause 10 sec and then again... In log i see following

    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	MediaStreamMap.getLiveStreamPacketizer: Create live stream packetizer: cupertinostreamingpacketizer:VTV.stream	-	-	-	745772.438	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	CupertinoPacketHandler.startStream[liveorigin/_definst_/VTV.stream]	-	-	-	745772.439	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.handlePacket[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: Video codec:MPEG2 isCompatible:false	-	-	-	745772.439	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.handlePacket[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: Audio codec:MP3 isCompatible:true	-	-	-	745772.439	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	WARN	200	-	CupertinoPacketHandler.handleHolder[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: Invalid video codec for iPhone/iPod: MPEG2	-	-	-	745772.44	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:TranscoderSession.videoDecoderCreate[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: Create video decoder: MPEG2: default	-	-	-	745772.933	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	decoder-video-start	transcoder	INFO	200	VTV.stream	{codec:MPEG2, profile:4, level:8, frameSize:704x576, displaySize:768x576, frameRate:25.0}	-	-	-	745772.935	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:VideoDecoderMP2.updateDecodeInfo[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: aspect:4x3 frame:704x576 display:768x576 frameRate:25	-	-	-	745772.939	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:26	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:TranscoderSession.videoEncoderAdd[liveorigin/_definst_/VTV.stream:360p]: Create video encoder: H.264: default	-	-	-	745772.939	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:27	FET	encoder-video-start	transcoder	INFO	200	VTV.stream	{name:"360p", bitrate:800000, codec:H264, profile:77, level:21, frameSize:480x360, displaySize:480x360, frameRate:25.0}	-	-	-	745773.176	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:27	FET	comment	server	INFO	200	-	SanJosePacketHandler.startStream[liveorigin/_definst_/VTV.stream_360p]	-	-	-	745773.183	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:27	FET	comment	server	INFO	200	-	CupertinoPacketHandler.startStream[liveorigin/_definst_/VTV.stream_360p]	-	-	-	745773.183	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:27	FET	play	stream	INFO	200	VTV.stream_360p	-	_defaultVHost_	liveorigin	_definst_	2963.288	[any]	1945	rtmp://84.201.238.122:1945/liveorigin/_definst_	84.201.238.122	rtmp	WowzaProLiveRepeater	WIN 10,0,12,36	548130631	14032	343954095	1	0	0	343244945	VTV.stream_360p	-	-	-	-	-	rtmp://84.201.238.122:1945/liveorigin/_definst_/VTV.stream_360p	rtmp://84.201.238.122:1945/liveorigin/_definst_/VTV.stream_360p	-	rtmp://84.201.238.122:1945/liveorigin/_definst_	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	WARN	200	-	LiveStreamPacketizerSanJose.handlePacket[liveorigin/_definst_/VTV.stream][mp4a.40.33]: MP3 Audio: Audio is not MPEG1 Layer 3. May not be playable by Flash player.	-	-	-	745774.337	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:TranscoderSession.audioDecoderCreate[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: Create audio decoder: MPEG1 Part 1/2: default	-	-	-	745774.337	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	decoder-audio-start	transcoder	INFO	200	VTV.stream	{codec:MP3, objectType:33, sampleRate:48000, channels:2}	-	-	-	745774.337	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	WARN	200	-	LiveStreamPacketizerCupertino.handlePacket[liveorigin/_definst_/VTV.stream][mp4a.40.33]: MP3 Audio: Audio is not MPEG1 Layer 3. May not be playable on iOS devices.	-	-	-	745774.337	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:TranscoderSession.audioEncoderAdd[liveorigin/_definst_/VTV.stream:360p]: Create audio encoder: AAC: default	-	-	-	745774.338	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:AudioDecoderMP2.decodeFirstFrame[liveorigin/_definst_/VTV.stream]: sampleRate:48000 channels:2	-	-	-	745774.338	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	comment	server	INFO	200	-	JNI:AudioEncoderAAC.initialize[liveorigin/_definst_/VTV.stream:360p]: channels:2 sampleRate:48000 bitRate:96000	-	-	-	745774.34	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    2013-01-25	14:07:28	FET	encoder-audio-start	transcoder	INFO	200	VTV.stream	{name:"360p", bitrate:96000, codec:AAC, objectType:0, sampleRate:48000, channels:2}	-	-	-	745774.349	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-	-
    When i set transcoder for audio : PathThru video is Ok but of course no sound....
    Paramets of DVB audio:
    MPEG audio layer 1/2/3 (mpga)
    Channels 2
    Rate 48 000 Hz
    BitRate 192 kb/s


    Any Ideas ?? thanks
    Last edited by AlSoft; 01-25-2013 at 04:54 AM.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Is it a developer license? The beep is an audio watermark. A Subscription or Perpetual license with Transcoder addon will not have this.

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by rrlanham View Post
    Is it a developer license? The beep is an audio watermark. A Subscription or Perpetual license with Transcoder addon will not have this.

    Richard
    thanks for answer
    No no i know how work watermark. i have full license. when i said pause - the video and audio not playing at all

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Are you playing one of the transcoded renditions, like "VTV.stream_360p"

    Wowza should not introduce any sounds other than watermark.

    Richard

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    23

    Default

    Quote Originally Posted by rrlanham View Post
    Are you playing one of the transcoded renditions, like "VTV.stream_360p"

    Wowza should not introduce any sounds other than watermark.

    Richard
    Yes i play VTV.stream_360p May i save input stream (ts) and send you/ May be its help you to understand? May be problems in stream and not in WOWZA ? Some other streams working correctly.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Do you have a link to the stream to play? If so, you can send it to support@wowza.com

    Also, restart Wowza, start the stream, test playback in the Wowza FlashRTMPPlayer, then zip up and include /conf, /logs and /transcoder folders

    Include a link to this thread for reference

    Richard

Similar Threads

  1. Audio transcoding problems
    By Atmapuri in forum Wowza Transcoder
    Replies: 2
    Last Post: 07-06-2014, 09:25 AM
  2. WOWZA 3.5 Origin-Edge Transcoding Problems
    By James nNewman in forum General Forum
    Replies: 3
    Last Post: 12-03-2012, 09:48 AM
  3. Audio transcoding problem
    By i101111 in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 3
    Last Post: 11-23-2012, 07:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •