Results 1 to 4 of 4

Thread: No iDevice video

  1. #1
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4

    Default No iDevice video

    I have a transcoder running a live rtp stream, it plays alright on android and windows but on Apple mobile stuff it will not play Video, only audio
    It very occasionally plays video content from the same RTP stream but it is not predictable
    My Keyframes are every 21 frames and we are playing at 25 fps
    I have tries a KeyFrameInterval of 2 and 168000 with appropriate multiples for the cupertinoChunkDurationTarget but I can not get a picture.
    using the apple mediastreamvalidator

    mediastreamvalidator -d iphone http://******:1935/live/ngrp:****l/p...sessionid=****
    I get stuff like below after the ********:

    and when I raise the bitrates in the my transcoder template the numbers just go up and I get the same margin of exceeded target bandwidth as before

    my playlist.m3u8 looks like:
    #EXTM3U
    #EXT-X-VERSION:3
    #EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=9085189,CODECS="avc1.77.40,mp4a.40.2",RESOLUTION=1920x1080
    chunklist-b9085189.m3u8?wowzasessionid=395424357
    #EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=3616000,CODECS="avc1.77.31,mp4a.40.2",RESOLUTION=640x360
    chunklist-b3616000.m3u8?wowzasessionid=395424357
    #EXT-X-STREAM-INF:PROGRAM-ID=1,BANDWIDTH=1096000,CODECS="avc1.66.21,mp4a.40.2",RESOLUTION=284x160
    chunklist-b1096000.m3u8?wowzasessionid=395424357




    ************
    chunklist-b1096000.m3u8?wowzasessionid=778659359&sessionid=srvmtotjsr8n935o3nqbapj613
    --------------------------------------------------------------------------------

    Playlist Syntax: OK

    Segments:

    media-b1096000_70.ts?wowzasessionid=778659359&sessionid=srvmtotjsr8n935o3nqbapj613:

    WARNING: Media segment bandwidth exceeded target playlist bandwidth by 37 % ( 1.50 Mbits/sec vs. 1.10 Mbits/sec, limit is 10 %).

    media-b1096000_71.ts?wowzasessionid=778659359&sessionid=srvmtotjsr8n935o3nqbapj613:

    WARNING: Media segment bandwidth exceeded target playlist bandwidth by 38 % ( 1.52 Mbits/sec vs. 1.10 Mbits/sec, limit is 10 %).

    media-b1096000_74.ts?wowzasessionid=778659359&sessionid=srvmtotjsr8n935o3nqbapj613:

    WARNING: Media segment bandwidth exceeded target playlist bandwidth by 31 % ( 1.44 Mbits/sec vs. 1.10 Mbits/sec, limit is 10 %).

    media-b1096000_75.ts?wowzasessionid=778659359&sessionid=srvmtotjsr8n935o3nqbapj613:

    WARNING: Media segment bandwidth exceeded target playlist bandwidth by 18 % ( 1.29 Mbits/sec vs. 1.10 Mbits/sec, limit is 10 %).

  2. #2

    Default

    Hi,

    The warnings indicate that you have the profile set to "main" on at least two of the renditions of the video, and for the most part IOS supports a profile of baseline, (the newer Ipads support a profile of main)

    Have a look at this article and see if it helps you out:
    How to add resolution and codec metadata to iOS streams

    And this article shows how to create Apple App Store compliant streams:
    How to create Apple App Store compliant streams (audio only rendition)

    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    4

    Default

    well it wont play on a new Ipad either
    I have upgraded to Wowza 3.6.2 and reverted all my configs to those supplied out of the box and I still get the same issue

  4. #4

    Default

    Hi there, rrlanham has answered a post similar to this issue here:
    http://www.wowza.com/forums/showthre...arget-playlist

    Salvadore

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •