Results 1 to 4 of 4

Thread: HLS issue on ipad

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    3

    Default HLS issue on ipad

    Hi,
    I'm running wowza 3.6.1.

    I have the following in HTTPStreamer property.

    <Property>
    <Name>cupertinoChunkDurationTarget</Name>
    <Value>10000</Value>
    <Type>Integer</Type>
    </Property>

    The url is http://ip:1935/vod/_definst_/path/fi.../playlist.m3u8

    The videos have a keyframe every 1 second and the issue is that after they play on ipad for 10 seconds, they stops for 5-10 seconds (to load a new chunk?). Then they start playing for another 10 seconds then stop. This behavior keeps happening until the videos end. If I change ChuckDurationTarget to for example 2000, it does the same thing, playing for 2 seconds then stop then play another 2 seconds then stop....

    Is there any way to fix this issue?

    Thank you very much

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Are you testing locally, on a iOS device in the same LAN? Or is is the client remote? If remote, can you test locally? If playback is okay locally, try a lower bitrate for internet delivery

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    3

    Default

    Hi Richard,
    Thank you for your help. I was testing on the remote server. I'm going on a holiday soon and will have to set it up to test locally later.

    Rtmp and Rtsp are working good and loading quite fast and videos play smoothly. For HLS, even the videos at 200kbps have the same issue.

    Fil

  4. #4
    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    3

    Default

    Hi Richard,
    The issue seems to be my internet at home. I have 24Mbps internet but looks like my host doesnt like my ISP or something. It didnt just happen to VOD but also direct link.

    I'm now in Asia on a holiday having 2mbps here but the videos are loading just fine..very fast too LOL

    Thank you very much for your help.
    Fil

Similar Threads

  1. Lip sync issue on iPad, video&audio is not synchronized
    By dazhong1219 in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 11-07-2013, 05:56 AM
  2. iPad VOD streaming from WOWZA issue
    By tmmahesh in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 04-11-2013, 01:33 PM
  3. HLS FlowPlayer live-stream on iPad problem
    By ShinsatoYuki in forum Media Players and Devices Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 03-12-2013, 08:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •