Results 1 to 5 of 5

Thread: Wowza Streaming out of sync.. VLC in sync

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    22

    Default Wowza Streaming out of sync.. VLC in sync

    If I record from the spark codec (h264 unavailable) to h264

    my encoded MP4 file plays smooth and in sync in vlc player on my computer.

    When playing it on demand it always is out of sync very little.

    I played it on both my iphone through cupertino and I played it through san jose and both are out of sync.

    I changed the keyframerate on the client side it helped a little bit but that did not solve the problem.

    Please help

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Take a look at the suggestions in the Live Trouble Shooting guide

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    22

    Default

    I added

    <Property>
    <Name>sortPackets</Name>
    <Value>true</Value>
    <Type>Boolean</Type>
    </Property>
    <Property>
    <Name>sortBufferSize</Name>
    <Value>750</Value>
    <Type>Integer</Type>

    those 2 properties but it didnt help. The video is still behind very slightly.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    22

    Default

    I am recording live but the playback is actually regular on demand

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    You might try publishing h.264 video instead of Spark. There is guidance in this example on enabling h.264 video and Speex audio in a Flash application.

    http://www.wowza.com/forums/content....anscoder-AddOn

    Otherwise, it might help to add this Property setting to the Application.xml /Streams Properties container:

    <Property>
    <Name>recordWaitForVideoKeyFrame</Name>
    <Value>true</Value>
    <Type>Boolean</Type>
    </Property>
    Richard

Similar Threads

  1. Audio out of sync in live recordings after upgarding to Wowza Streaming Engine
    By grumpyale in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 3
    Last Post: 04-15-2014, 11:27 AM
  2. Live streaming sync problem
    By wsmaster in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-14-2011, 04:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •