Results 1 to 5 of 5

Thread: Wowza Simiulated Live Video on iOS no Audio

  1. #1
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    6

    Default Wowza Simiulated Live Video on iOS no Audio

    We use a Wowza Origin/Edge setup with live Transcoding to run simulated live services every hour. As of this past weekend, audio stopped working on the iOS. We use HLS streaming for that, the files get encoded using AAC encoding.

    I see a Codec error in the error log, which I have included below:
    #Version: 1.0
    #Start-Date: 2013-09-20 07:54:58 UTC
    #Software: Wowza Media Server 3.1.2 build1624
    #Date: 2013-09-20
    #Fields: x-severity	x-category	x-event	date	time	c-client-id	c-ip	c-port	cs-bytes	sc-bytes	x-duration	x-sname	x-stream-id	x-spos	sc-stream-bytes	cs-stream-bytes	x-file-size	x-file-length	x-ctx	x-comment
    ERROR	server	comment	2013-09-20	07:54:58	-	-	-	-	-	1.194	-	-	-	-	-	-	-	-	HTTPUtils.HTTPRequestToByteArray: java.io.FileNotFoundException: http://169.254.169.254/latest/meta-data/product-codes
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.711	-	-	-	-	-	-	-	-	TranscoderStreamNameGroup.validateMembers[_defaultVHost_:liveorigin/_definst_/simlive]: StreamNameGroup member does not exist in Encodes list: 160p
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.713	-	-	-	-	-	-	-	-	TranscoderStreamNameGroup.validateMembers[_defaultVHost_:liveorigin/_definst_/simlive]: StreamNameGroup member does not exist in Encodes list: 160p
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.733	-	-	-	-	-	-	-	-	TranscoderWorkerVideoDecoder.handlePacket[_defaultVHost_:liveorigin/_definst_/simlive]: Source stream frame rate could not be calculated. Using default source stream frame rate: 29.97
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.795	-	-	-	-	-	-	-	-	JNI:VideoEncoderH264::setDefaults: CPUID vendor:GenuineIntel isMMX:1 isSSE:1 isSSE2:1 isSSE3:1 cpu_opt:6
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.844	-	-	-	-	-	-	-	-	JNI:VideoEncoderH264::setDefaults: CPUID vendor:GenuineIntel isMMX:1 isSSE:1 isSSE2:1 isSSE3:1 cpu_opt:6
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:23	-	-	-	-	-	265.86	-	-	-	-	-	-	-	-	JNI:VideoEncoderH264::setDefaults: CPUID vendor:GenuineIntel isMMX:1 isSSE:1 isSSE2:1 isSSE3:1 cpu_opt:6
    WARN	server	comment	2013-09-20	07:59:28	-	-	-	-	-	270.908	-	-	-	-	-	-	-	-	TranscoderStreamNameGroup.validateMembers[_defaultVHost_:liveorigin/_definst_/simlive]: StreamNameGroup[source] audio codec is not valid for name group: UNKNOWN[-1] (unknown)
    The strangest part about this is that this used to work just fine last week and I'm not aware of any changes on the server.

    Any help would be much appreciated.

    Thanks,
    Rafi

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Posts
    680

    Default

    Zip up your transcoder templates, logs, and conf directories and attach them to a support ticket sent to support@wowza.com we can take a closer look.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    6

    Default sample.mp4 does not work either

    BTW, I tested with sample.mp4 as well. Desktop and Android work. Still no sound on iOS.

    Thanks,
    Rafi

  4. #4
    Join Date
    Sep 2013
    Posts
    6

    Default

    Resolved it. The playlist had an intro with a bad coded. I used ffprobe to figure it out.

    ffprobe version N-56467-g13eff47 Copyright (c) 2007-2013 the FFmpeg developers built on Sep 19 2013 18:12:23 with gcc 4.7.3 (GCC)
    configuration: --enable-gpl --enable-version3 --disable-w32threads --enable-avisynth --enable-bzlib --enable-fontconfig --enable-frei0r --enable-gnutls --enable-iconv --enable-libass --enable-libbluray --enable-libcaca --enable-libfreetype --enable-libgsm --enable-libilbc --enable-libmodplug --enable-libmp3lame --enable-libopencore-amrnb --enable-libopencore-amrwb --enable-libopenjpeg --enable-libopus --enable-librtmp --enable-libschroedinger --enable-libsoxr --enable-libspeex --enable-libtheora --enable-libtwolame --enable-libvidstab --enable-libvo-aacenc --enable-libvo-amrwbenc --enable-libvorbis --enable-libvpx --enable-libx264 --enable-libxavs --enable-libxvid --enable-zlib
    libavutil 52. 45.100 / 52. 45.100
    libavcodec 55. 33.100 / 55. 33.100
    libavformat 55. 18.100 / 55. 18.100
    libavdevice 55. 3.100 / 55. 3.100
    libavfilter 3. 86.102 / 3. 86.102
    libswscale 2. 5.100 / 2. 5.100
    libswresample 0. 17.103 / 0. 17.103
    libpostproc 52. 3.100 / 52. 3.100
    Input #0, mov,mp4,m4a,3gp,3g2,mj2, from 'C:\Users\rafi\Downloads\108-online_1.mp4':
    Metadata:
    major_brand : qt
    minor_version : 537199360
    compatible_brands: qt
    creation_time : 2013-09-14 18:34:40
    Duration: 00:01:15.08, start: 0.000000, bitrate: 1726 kb/s
    Stream #0:0(eng): Video: h264 (Main) (avc1 / 0x31637661), yuv420p(tv, bt709), 1920x1080, 1722 kb/s, SAR 1920:1920 DAR 16:9, 29.97 fps, 29.97 tbr, 30k tbn, 60k tbc (default)
    Metadata:
    creation_time : 2013-09-14 18:34:40
    handler_name : Apple Alias Data Handler
    timecode : 00:00:00:00
    Stream #0:1(eng): Data: none (tmcd / 0x64636D74) (default)
    Metadata:
    creation_time : 2013-09-14 18:38:30
    handler_name : Apple Alias Data Handler
    timecode : 00:00:00:00
    Unsupported codec with id 0 for input stream 1

    I hope this helps someone.

    Rafi

  5. #5
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,933

    Default

    Hi,
    Thanks for the update, I'm glad you resolved the issue.

    Jason

Similar Threads

  1. Wowza multiple Live audio with video streaming.
    By ajitpals in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 24
    Last Post: 10-30-2013, 11:03 AM
  2. IOS cannot play video only without audio
    By arpan_synapse in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 09-26-2013, 05:19 PM
  3. iOS HLS Audio-Only Live Broadcast
    By ariauakbar in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 08-08-2012, 02:07 AM
  4. ios no video only audio after streaming more then 15 min
    By primo.viali in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-23-2012, 11:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •