Results 1 to 4 of 4

Thread: Live Streaming with VLC not working

  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2

    Default Live Streaming with VLC not working

    Hi there,
    I just got the new WOWZA Streaming Engine 4.0.0
    I'm new in this and I tried to set up a VOD application. All good here, it works.
    So I want to do some live streaming.
    And I gues what Wowza software does is a re-streaming; I will stream with VLC to a location (local) and the Wowza service will re-stream that to whatever it is set up to.
    I went there to http://www.wowza.com/forums/content....rver-(MPEG-TS) but following the steps does not work at all:

    - I introduce this code into the command prompt:
    vlc -vvv "%WMSAPP_HOME%/content/sample.mp4" --sout "#transcode{venc=x264{keyint=60,profile=baseline,level=3.0,nocabac},vcodec=x264,vb=150,scale=0.5,acodec=mp4a,ab=96,channels=2,samplerate=48000}:rtp{dst=127.0.0.1,port=10000,mux=ts}"
    and VLC opens and shows the message:
         Streaming / Transcoding failed:
         VLC could not open the encoder.
    So I dig into the messages to see the log and this is what I got:


    main debug: processing request item: Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4, node: Playlist, skip: 0
    main debug: resyncing on Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4
    main debug: Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4 is at 0
    main debug: starting playback of the new playlist item
    main debug: resyncing on Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4
    main debug: Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4 is at 0
    main debug: creating new input thread
    main debug: Creating an input for 'Wowza Streaming Engine 4.0.0/content/sample.mp4'
    main debug: using sout chain=`transcode{venc=x264{keyint=60,profile=baseline,level=3.0,nocabac},vcodec=x264,vb=150,scale=0.5,acodec=mp4a,ab=96,channels=2,samplerate=48000}:rtp{dst=127.0.0.1,port=10000,mux=ts}'
    main debug: stream=`rtp'
    main debug: looking for sout stream module matching "rtp": 21 candidates
    main debug: set config option: sout-rtp-dst to 127.0.0.1
    main debug: set config option: sout-rtp-port to 10000
    main debug: set config option: sout-rtp-mux to ts
    main debug: looking for sout mux module matching "ts": 10 candidates
    mux_ts debug: shaping=200000 pcr=70000 dts_delay=400000
    main debug: using sout mux module "mux_ts"
    main debug: muxer support adding stream at any time
    main debug: muxer prefers to wait for all ES before starting to mux
    stream_out_rtp debug: maximum RTP packet size: 1400 bytes
    main debug: net: connecting to [127.0.0.1]:10000
    main debug: net: connecting to [127.0.0.1]:10001 from [127.0.0.1]:56147
    stream_out_rtp debug: sdp= v=0 o=- 15467102682142540442 15467102682142540442 IN IP4 ZORAK s=Unnamed i=N/A c=IN IP4 127.0.0.1 t=0 0 a=tool:vlc 2.1.3 a=recvonly a=type:broadcast a=charset:UTF-8 m=video 10000 RTP/AVP 33 b=RR:0 a=rtpmap:33 MP2T/90000 
    main debug: using sout stream module "stream_out_rtp"
    main debug: stream=`transcode'
    main debug: looking for sout stream module matching "transcode": 21 candidates
    main debug: set config option: sout-transcode-venc to x264{keyint=60,profile=baseline,level=3.0,nocabac}
    main debug: set config option: sout-transcode-vcodec to x264
    main debug: set config option: sout-transcode-vb to 150
    main debug: set config option: sout-transcode-scale to 0.5
    main debug: set config option: sout-transcode-acodec to mp4a
    main debug: set config option: sout-transcode-ab to 96
    main debug: set config option: sout-transcode-channels to 2
    main debug: set config option: sout-transcode-samplerate to 48000
    stream_out_transcode debug: codec audio=mp4a 48000Hz 2 channels 96Kb/s
    stream_out_transcode debug: codec video=x264 0x0 scaling: 0.500000 150kb/s
    main debug: using sout stream module "stream_out_transcode"
    main debug: using timeshift granularity of 50 MiB, in path 'C:\Users\Angel\AppData\Local\Temp'
    main debug: `file:///C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4' gives access `file' demux `' path `/C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4'
    main debug: creating demux: access='file' demux='' location='/C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4' file='C:\Program Files (x86)\Wowza Media Systems\Wowza Streaming Engine 4.0.0\content\sample.mp4'
    main debug: looking for access_demux module matching "file": 12 candidates
    main debug: no access_demux modules matched
    main debug: creating access 'file' location='/C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4', path='C:\Program Files (x86)\Wowza Media Systems\Wowza Streaming Engine 4.0.0\content\sample.mp4'
    main debug: looking for access module matching "file": 20 candidates
    filesystem debug: opening file `C:\Program Files (x86)\Wowza Media Systems\Wowza Streaming Engine 4.0.0\content\sample.mp4'
    main debug: using access module "filesystem"
    main debug: Using stream method for AStream*
    main debug: starting pre-buffering
    main debug: received first data after 0 ms
    main debug: pre-buffering done 1024 bytes in 0s - 1000000 KiB/s
    main debug: looking for stream_filter module matching "any": 6 candidates
    main debug: no stream_filter modules matched
    main debug: looking for stream_filter module matching "record": 6 candidates
    main debug: using stream_filter module "record"
    main debug: creating demux: access='file' demux='' location='/C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4' file='C:\Program Files (x86)\Wowza Media Systems\Wowza Streaming Engine 4.0.0\content\sample.mp4'
    main debug: looking for demux module matching "mp4": 63 candidates
    mp4 warning: Not enough data
    mp4 warning: unknown box type (incompletely loaded)
    mp4 debug: dumping root Box "root"
    mp4 debug: | + ftyp size 20
    mp4 debug: | + wide size 8
    mp4 debug: | + mdat size 38774896
    mp4 debug: | + moov size 340232
    mp4 debug: | | + mvhd size 108
    mp4 debug: | | + trak size 115889
    qt4 debug: IM: Setting an input
    mp4 debug: | | | + tkhd size 92
    mp4 debug: | | | + mdia size 115789
    mp4 debug: | | | | + mdhd size 32
    mp4 debug: | | | | + hdlr size 45
    mp4 debug: | | | | + minf size 115704
    mp4 debug: | | | | | + vmhd size 20
    mp4 debug: | | | | | + hdlr size 44
    mp4 debug: | | | | | + dinf size 36
    mp4 debug: | | | | | | + dref size 28
    mp4 debug: | | | | | | | + url size 12
    mp4 debug: | | | | | + stbl size 115596
    mp4 debug: | | | | | | + stsd size 148
    mp4 debug: | | | | | | | + avc1 size 132
    mp4 debug: | | | | | | | | + avcC size 46
    mp4 debug: | | | | | | + stts size 24
    mp4 debug: | | | | | | + stss size 832
    mp4 debug: | | | | | | + stsc size 28
    mp4 debug: | | | | | | + stsz size 57280
    mp4 debug: | | | | | | + stco size 57276
    mp4 debug: | | + trak size 224196
    mp4 debug: | | | + tkhd size 92
    mp4 debug: | | | + mdia size 224096
    mp4 debug: | | | | + mdhd size 32
    mp4 debug: | | | | + hdlr size 45
    mp4 debug: | | | | + minf size 224011
    mp4 debug: | | | | | + smhd size 16
    mp4 debug: | | | | | + hdlr size 44
    mp4 debug: | | | | | + dinf size 36
    mp4 debug: | | | | | | + dref size 28
    mp4 debug: | | | | | | | + url size 12
    mp4 debug: | | | | | + stbl size 223907
    mp4 debug: | | | | | | + stsd size 147
    mp4 debug: | | | | | | | + mp4a size 131
    mp4 debug: | | | | | | | | + wave size 79
    mp4 debug: | | | | | | | | | + frma size 12
    mp4 debug: | | | | | | | | | + mp4a size 12
    mp4 debug: | | | | | | | | | + esds size 39
    mp4 debug: | | | | | | | | | + size 8
    mp4 debug: | | | | | | + stts size 24
    mp4 debug: | | | | | | + stsc size 28
    mp4 debug: | | | | | | + stsz size 111852
    mp4 debug: | | | | | | + stco size 111848
    mp4 debug: | | + udta size 31
    mp4 debug: | | | + cenc size 23
    mp4 debug: Apple QuickTime file
    mp4 debug: found 2 tracks
    mp4 debug: track[Id 0x1] read 14315 chunk
    mp4 debug: track[Id 0x1] read 14315 samples length:596s
    main debug: selecting program id=0
    mp4 debug: adding track[Id 0x1] video (enable) language en
    mp4 debug: track[Id 0x2] read 27958 chunk
    mp4 debug: track[Id 0x2] read 27958 samples length:596s
    mp4 debug: adding track[Id 0x2] audio (enable) language en
    main debug: using demux module "mp4"
    main debug: looking for a subtitle file in C:\Program Files (x86)\Wowza Media Systems\Wowza Streaming Engine 4.0.0\content\
    main debug: looking for packetizer module matching "any": 21 candidates
    packetizer_h264 debug: found NAL_SPS (sps_id=0)
    packetizer_h264 debug: found NAL_PPS (pps_id=0 sps_id=0)
    packetizer_h264 debug: avcC length size=4, sps=1, pps=1
    main debug: using packetizer module "packetizer_h264"
    main debug: looking for packetizer module matching "any": 21 candidates
    packetizer_mpeg4audio debug: running MPEG4 audio packetizer
    packetizer_mpeg4audio debug: AAC 48000Hz 1024 samples/frame
    main debug: using packetizer module "packetizer_mpeg4audio"
    main debug: starting in async mode
    main debug: looking for meta reader module matching "any": 2 candidates
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\Angel\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\reader
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\reader
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\reader\filename.luac
    main debug: no meta reader modules matched
    main debug: `file:///C:/Program%20Files%20%28x86%29/Wowza%20Media%20Systems/Wowza%20Streaming%20Engine%204.0.0%2Fcontent%2Fsample.mp4' successfully opened
    mp4 debug: track[Id 0x1] using Sync Sample Box (stss)
    mp4 debug: stts gives 0 --> 0 (sample number)
    mp4 debug: track[Id 0x2] does not provide Sync Sample Box (stss)
    main debug: Buffering 0%
    main debug: switching to sync mode
    main debug: Buffering 0%
    main debug: adding a new sout input (sout_input:03d763d8)
    main debug: adding a new sout input (sout_input:035183d0)
    main debug: Buffering 33%
    stream_out_transcode debug: creating video transcoding from fcc=`h264' to fcc=`x264'
    main debug: Buffering 66%
    main debug: looking for decoder module matching "any": 39 candidates
    main debug: Buffering 100%
    main debug: Stream buffering done (400 ms in 1 ms)
    avcodec debug: trying to use direct rendering
    avcodec debug: allowing 4 thread(s) for decoding
    avcodec debug: avcodec codec (H264 - MPEG-4 AVC (part 10)) started
    avcodec debug: using frame thread mode with 4 threads
    main debug: using decoder module "avcodec"
    main debug: looking for encoder module matching "x264": 17 candidates
    x264 debug: version x264 0.135.X
    main debug: set config option: sout-x264-keyint to 60
    main debug: set config option: sout-x264-profile to baseline
    main debug: set config option: sout-x264-level to 3.0
    main debug: set config option: sout-x264-cabac to (null)
    x264 info: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX 
    x264 info: profile Constrained Baseline, level 3.0 
    main debug: using encoder module "x264"
    main debug: removing module "x264"
    x264 debug: framecount still in libx264 buffer: 0
    x264 info: final ratefactor: 35.33 
    stream_out_transcode debug: creating audio transcoding from fcc=`mp4a' to fcc=`mp4a'
    main debug: looking for decoder module matching "any": 39 candidates
    main debug: using decoder module "faad"
    main debug: looking for encoder module matching "any": 17 candidates
    avcodec debug: Trying to find packet sample format instead of planar fltp
    avcodec debug: Ended up using fltp as sample format
    avcodec error: cannot open encoder
    main debug: no encoder modules matched
    stream_out_transcode error: cannot find audio encoder (module:any fourcc:mp4a). Take a look few lines earlier to see possible reason.
    main debug: removing module "faad"
    stream_out_transcode error: cannot create audio chain
    main error: cannot create packetizer output (mp4a)
    main debug: Decoder buffering done in 13 ms
    avcodec debug: using direct rendering
    stream_out_transcode debug: decoder aspect is 1.766667:1
    stream_out_transcode debug: source pixel aspect is 1.000000:1
    stream_out_transcode debug: scaled pixel aspect is 0.993750:1
    stream_out_transcode debug: source 424x240, destination 208x118
    stream_out_transcode debug: encoder aspect is 650416:368160
    main debug: looking for video filter2 module matching "any": 55 candidates
    swscale debug: 424x240 chroma: I420 -> 208x118 chroma: I420 with scaling using Bicubic (good quality)
    main debug: using video filter2 module "swscale"
    main debug: Filter 'Swscale' (08d7022c) appended to chain
    stream_out_transcode debug: destination (after video filters) 208x118
    main debug: looking for encoder module matching "x264": 17 candidates
    x264 debug: version x264 0.135.X
    main debug: set config option: sout-x264-keyint to 60
    main debug: set config option: sout-x264-profile to baseline
    main debug: set config option: sout-x264-level to 3.0
    main debug: set config option: sout-x264-cabac to (null)
    x264 info: using SAR=3127/3120 
    x264 info: using cpu capabilities: MMX2 SSE2Fast SSSE3 SSE4.2 AVX 
    x264 info: profile Constrained Baseline, level 3.0 
    main debug: using encoder module "x264"
    main debug: adding a new input
    mux_ts debug: adding input codec=h264 pid=68
    mux_ts debug: - lang=eng
    mux_ts debug: new PCR PID is 68
    main warning: late buffer for mux input (1405000)
    main warning: late buffer for mux input (1459334)
    main warning: late buffer for mux input (1421667)
    main warning: late buffer for mux input (1476000)
    main warning: late buffer for mux input (1437334)
    main warning: late buffer for mux input (1398667)
    main warning: late buffer for mux input (1451000)
    main warning: late buffer for mux input (1412334)
    main warning: late buffer for mux input (1468667)
    main warning: late buffer for mux input (1431000)
    any guesses?
    Thank you
    Last edited by aalferez; 02-12-2014 at 10:41 AM.

  2. #2

    Default

    If you do not have the latest version of VLC, please update first so we can eliminate an outdated VLC from the equation. If the problem persists please post back here.

    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2

    Default

    "You have the latest version of VLC media player"

    I do have the latest version.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    22,013

    Default

    I'm not sure what the problem could be on your side. I copied your vlc command, which seems to be same as the one in Wowza VLC mpeg-ts guide, and it works for me on Windows 7, VLC 2.1.2

    Richard

Similar Threads

  1. Encode with VLC isn't working
    By FrankTrog in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 01-30-2014, 02:38 PM
  2. MPEG2-TS (MPTS) Live Stream Setup and test using VLC Player - Not working
    By rainierconnect in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 01-17-2014, 10:58 AM
  3. Transcoder not working and stop working live streaming
    By silas_i in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2013, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •