Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Can't connect to manager externally

  1. #1
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    21

    Default Can't connect to manager externally

    After upgrading from 3.6 to 4.0 on Windows cant access to manager to public IP address

    On local machine http://localhost:8088/enginemanager and http://127.0.0.1:8088/enginemanager is working
    However http://[publicIPaddress]:8088/enginemanager brings Wowza Streaming Engine 4 Monthly Edition 4.0.0.00 build10425 mesage

    From external hosts http://[publicIPaddress]:8088/enginemanager brings Wowza Streaming Engine 4 Monthly Edition 4.0.0.00 build10425 mesage

    Port listener shows that Java is listening to 8088 on 3 instances:
    ::
    0.0.0.0.0
    [public IP address]

    Any suggestions?
    Last edited by realmac; 02-17-2014 at 12:41 AM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    21

    Default

    There already is: <IPWhiteList>*</IPWhiteList>

  3. #3

    Default

    Hi,

    The problem suggests the external IP/Port are mapped to a different port. The port 8088 does not respond with a Wowza version number directly as it is just the manager interface.

    What do you get if you go to

    http://&#91;external-ip-address]:8088/en...tu/welcome.htm

    Andrew.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    21

    Default

    On local host http://[publicIPaddress]:8088/enginemanager/login.htm I got the same Wowza Streaming Engine 4 Monthly Edition 4.0.0.00 build10425
    From external address still no response

  5. #5

    Default

    Which firewall do you mean? your server's or your router?

    i dont know if you are behind a router.

    If you are behind a router:
    you have to forward port 8088,1935 to your server ip address. its the same what andrew is saying. it doesn't map.

    check if you can see the license information in your browser
    http://external-router-ip:1935

    if that works
    http://external-router-ip:8088 this one should do to

  6. #6
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    21

    Default

    I meant Windows server firewall
    Server connected directly to ISP , no port forwarding

  7. #7

    Default

    does your wowza windows access_log or errorlog tell you anything? does it show up someone is trying to connect to the server?
    did you check from outside the network if ports are even open on your server?

    have you tried to connect to port 1935 to see if you get your license info in your browser?

    what windows server are you running on?
    i still have to do my upgrade on windows from 3.6.4 to 4.0 so i might can make a follow up and see if i encounter the same problems (i am behind a router though)

  8. #8
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    21

    Default

    Resolved part of problem - ISP to open firewall 8088 port in firewall

    As result from any IP address (local or public) http://[publicIPaddress]:8088/enginemanager brings Wowza Streaming Engine 4 Monthly Edition 4.0.0.00 build10425 mesage

    Server is Windows Server 2008 R2 64b
    Yes, http://[publicIPaddress]:1935 also shows license info

    There are no significant error messages in Windows or Wowza logs

    Any help?

    Quote Originally Posted by nlmaca View Post
    does your wowza windows access_log or errorlog tell you anything? does it show up someone is trying to connect to the server?
    did you check from outside the network if ports are even open on your server?

    have you tried to connect to port 1935 to see if you get your license info in your browser?

    what windows server are you running on?
    i still have to do my upgrade on windows from 3.6.4 to 4.0 so i might can make a follow up and see if i encounter the same problems (i am behind a router though)

  9. #9
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    1,931

    Default

    Hi,
    This issue was resolved in a ticket sent to Wowza support.

    The cause for "Wowza Streaming Engine 4 Monthly Edition 4.0.0.00 build10425" to be displayed when adding the following URL in a web-browser "http://[WowzaIPaddress]:8088/enginemanager" was due to the [Wowza-Install]/conf/VHost.xml being edited to use port 8088 as the admin port which then matched * in the HTTPProviders assigned to this port. The HTTPProvider which uses * as the match is below and displays the server version.
    <HTTPProvider>
    	<BaseClass>com.wowza.wms.http.HTTPServerVersion</BaseClass>
    	<RequestFilters>*</RequestFilters>
    	<AuthenticationMethod>none</AuthenticationMethod>
    </HTTPProvider>
    Jason

  10. #10
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    2

    Default

    <error><wowzaServer>4.0</wowzaServer><code>404</code><message>The server has not found anything matching the request URI</message></error>

    my problem ???????????

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Unable to Connect to Wowza Streaming Engine Manager on the browser
    By pheelleap in forum Performance and Tuning
    Replies: 10
    Last Post: 11-04-2015, 08:06 AM
  2. Can't connect to WSE Manager on port 8088
    By kanujbhatnagar in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2014, 04:00 AM
  3. Cannot get engine manager to appear
    By krissy in forum General Forum
    Replies: 2
    Last Post: 03-13-2014, 05:18 PM
  4. How to check source stream status - MediaCasterConnection.connect: Failed to connect
    By herkules in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 11-20-2013, 07:11 PM
  5. Download externally from VOD folder?
    By malimar in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 06-25-2012, 05:33 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •