Results 1 to 5 of 5

Thread: Automatically record live streams

  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1

    Default Automatically record live streams

    Hello,

    is there a possibility to automatically record every livestream as soon as it starts without any user interaction?

  2. #2

    Default

    If you use a StreamType of "live-record" in the application.xml file, all the streams will be recorded from start to finish for that application.

    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    14

    Default

    Quote Originally Posted by salvadore View Post
    If you use a StreamType of "live-record" in the application.xml file, all the streams will be recorded from start to finish for that application.

    Salvadore
    hello!
    How to append the files? If stream drop a new file is created, i put the defaults to append , but not work, how automate this?

  4. #4
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,047

    Default

    Hi,
    If the connection breaks or the stream is stopped, then appending will not take place in this case.
    Instead, a new version-ed file is created when the stream starts up or the connection is resumed.

    You'll need to post-process the files into one, if you want these to be continuous.

    Daren

  5. #5

    Default

    If running Wowza previous to version 4.0.x then you can try adding these properties to the Application/Streams Properties section in Application.xml:
    <Property>
       <Name>versionFile</Name>
       <Value>false</Value>
       <Type>Boolean</Type>
    </Property>
    
    <Property>
      <Name>appendFile</Name>
      <Value>true</Value>
      <Type>Boolean</Type>
    </Property>
    For Wowza version 4.0.x add the same properties as above manually. And from the Engine Manager UI, in the Application Properties tab, under the "StreamRecorder Defaults" tab set the "streamRecorderVersioningOption" to "append" save and restart the application.
    Or if you prefer while you are editing the Application.xml file you can add the "streamRecorderVersioningOption" property manually as well. Add this property the the Application.xml file, in the <StreamRecorder> like this:
    <StreamRecorder>
     <Properties>
       <Property>
    	<Name>streamRecorderVersioningOption</Name>
    	<Value>append</Value>
    	<Type>String</Type>
       </Property>
     </Properties>
    </StreamRecorder>
    Salvadore

Similar Threads

  1. Record only transcoded stream automatically
    By wotan192 in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 4
    Last Post: 09-26-2015, 12:52 PM
  2. Application will not record automatically
    By markben in forum General Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-20-2014, 05:45 PM
  3. Automatically starting live streams
    By mahmut.makal in forum Tutorials Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 07-23-2012, 01:00 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 03-05-2012, 07:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •