Results 1 to 3 of 3

Thread: Problem starting Wowza Meida Engine 4 with custom module

  1. #1
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2

    Angry Problem starting Wowza Meida Engine 4 with custom module

    I am trying to debug my custom Wowza module that is written by others in eclipse (Windows 8) but I get the following error and cannot figure out what class it's referring too. I already enabled debug logging but wowza give me the error even before it gets to my OnAppStart break point of my . I would really appreciate if someone could point me to where I can find more info on this. Also, this module was written for earlier version of Wowza and I looked the methods and properties that have changed in Wowza 4 but I think it should boot up to my app first at least before producing the error.

    Error starting: java.lang.reflect.InvocationTargetException
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:606)
    	at com.wowza.wms.bootstrap.Bootstrap.startServer(Bootstrap.java:555)
    	at com.wowza.wms.bootstrap.Bootstrap.main(Bootstrap.java:67)
    Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/commons/lang/SystemUtils
    	at com.wowza.wms.bootstrap.BootstrapSystemTuningInfo.getSystemTuningInfo(BootstrapSystemTuningInfo.java:81)
    	at com.wowza.wms.server.ServerTuningHandler.<init>(ServerTuningHandler.java:248)
    	at com.wowza.wms.server.Server.<init>(Server.java:862)
    	at com.wowza.wms.server.Server.getInstance(Server.java:907)
    	at com.wowza.wms.server.Server.start(Server.java:956)
    	... 6 more
    Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.commons.lang.SystemUtils
    	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:366)
    	at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:355)
    	at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
    	at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:354)
    	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424)
    	at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:308)
    	at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357)
    	... 11 more

  2. #2

    Default

    Hi there.

    To fix this error. In Eclipse, right click on the project in the left menu and choose "properties"
    Next, click on the Run/Debug settings on the left, highlight the launch configuration and click Edit
    Under the "arguments" tab, add the following line to the output in "VM Arguments"

    On Windows:
    -Dcom.wowza.wms.native.base="win"
    On Mac:
    -Dcom.wowza.wms.native.base="osx"
    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2

    Talking

    Quote Originally Posted by salvadore View Post
    Hi there.

    To fix this error. In Eclipse, right click on the project in the left menu and choose "properties"
    Next, click on the Run/Debug settings on the left, highlight the launch configuration and click Edit
    Under the "arguments" tab, add the following line to the output in "VM Arguments"

    On Windows:
    -Dcom.wowza.wms.native.base="win"
    On Mac:
    -Dcom.wowza.wms.native.base="osx"
    Salvadore
    Thanks Salvador,

    It actually started working with no apparent errors? What does the line above do in general? I tried to look it up but couldn't find that much documentation for it. It appears that you need to have that setup in your IDE anyways.

Similar Threads

  1. Writing custom input module for wowza streaming engine
    By dnyanesh.gate in forum Tutorials
    Replies: 6
    Last Post: 06-20-2014, 06:39 PM
  2. Problem using GoCoder with custom server module
    By jvstockley in forum Wowza Streaming Server Java API
    Replies: 4
    Last Post: 05-07-2014, 09:30 AM
  3. Starting to develop a custom module
    By alpexdigital in forum Wowza Streaming Server Java API
    Replies: 3
    Last Post: 05-05-2014, 04:41 PM
  4. Media engine 4 configuration with custom module?
    By SFGMedia in forum General Forum
    Replies: 5
    Last Post: 03-28-2014, 11:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •