Results 1 to 8 of 8

Thread: VOD not working

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Post VOD not working

    I installed Wowza on Ubuntu in Vmware but I can't play the test video at all. I tried playing it using a firefox browser within the ubuntu vmware and also tried from the host OS (Windows). The Adobe RTMP, Adobe HDS and MS Smooth player launched successfully but nothing stream. I attach the screenshot here. Please can anyone tell me why it's not streaming. When I clicked start, it only shows current bitrate = 0kbps and no video shows up.
    Thanks.

    Adobe RTMP:

    https://www.dropbox.com/s/ocjwhlzdlx7dv8g/rtmp.PNG

    Adobe HDS:

    https://www.dropbox.com/s/trig7n6zxet0k8n/hds.PNG

    MS Smooth:

    https://www.dropbox.com/s/7mwvnlm1w1z2jud/ms.PNG

  2. #2

    Default

    Do you see any clues as to what this issue may be in the logs?

    Also, it may be that you need to white list your IP address as per this guide:
    How to connect to remote Streaming Engine installations (whitelist)

    Salvadore

  3. #3

    Post

    Hi Salvadore,

    I tried to restart the stream engine and got the error below, pls what does that indicated?

    root@ubuntu:/etc/init.d# sudo /etc/init.d/WowzaStreamingEngine status
    WowzaStreamingEngine stopped
    root@ubuntu:/etc/init.d#
    root@ubuntu:/etc/init.d#
    root@ubuntu:/etc/init.d#
    root@ubuntu:/etc/init.d#
    root@ubuntu:/etc/init.d#
    root@ubuntu:/etc/init.d# cd /usr/local/WowzaStreamingEngine/bin
    root@ubuntu:/usr/local/WowzaStreamingEngine/bin# ./startup.sh
    Configure logging: file:///usr/local/WowzaStreamingEngine/conf/log4j.properties
    INFO server comment - UDPPortManager.init: UDP port sharing is enabled.
    INFO server server-start Wowza Streaming Engine 4 Trial Edition (Expires: Oct 02, 2014) 4.0.3 build10989 -
    INFO server comment - Server License Key: ET1A4-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-kBmnE
    INFO server comment - Maximum Connections: 10
    INFO server comment - Maximum Incoming Streams: 3
    INFO server comment - Transcoder Streams Available: Transcoder Not Available (linux-32)
    INFO server comment - nDVR Available: Yes
    INFO server comment - DRM Available: Yes
    INFO server comment - HTTP Origin Available: No
    INFO server comment - Push Publish Available: Yes
    INFO server comment - REST API Available: Yes
    INFO server comment - Hardware Available Processors: 1
    INFO server comment - Hardware Physical Memory: 416MB/1000MB
    INFO server comment - Hardware Swap Space: 854MB/1021MB
    INFO server comment - Max File Descriptor Count: 20000
    INFO server comment - Open File Descriptor Count: 66
    INFO server comment - OS Name: Linux
    INFO server comment - OS Version: 3.11.0-15-generic
    INFO server comment - OS Architecture: i386
    INFO server comment - Java Name: OpenJDK Server VM
    INFO server comment - Java Vendor: Sun Microsystems Inc.
    INFO server comment - Java Version: 1.6.0_30
    INFO server comment - Java VM Version: 23.25-b01
    INFO server comment - Java Spec Version: 1.6
    INFO server comment - Java Home: /usr/lib/jvm/java-6-openjdk-i386/jre
    INFO server comment - Java Max Heap Size: 687MB
    INFO server comment - Java Architecture: 32
    INFO server comment - Java Locale[user.language]: en
    INFO server comment - Java Locale[user.country]: US
    INFO server comment - Java Locale[file.encoding]: UTF-8
    INFO server comment - Java Timezone[user.timezone]: Africa/Lagos
    INFO server comment - Java Args[0]: -Xmx700M
    INFO server comment - Java Args[1]: -XX:+UseConcMarkSweepGC
    INFO server comment - Java Args[2]: -XX:+UseParNewGC
    INFO server comment - Java Args[3]: -XX:NewSize=128m
    INFO server comment - Java Args[4]: -Djava.net.preferIPv4Stack=true
    INFO server comment - Java Args[5]: -Dcom.sun.management.jmxremote=true
    INFO server comment - Java Args[6]: -Dcom.wowza.wms.runmode=standalone
    INFO server comment - Java Args[7]: -Dcom.wowza.wms.native.base=linux
    INFO server comment - Java Args[8]: -Dcom.wowza.wms.AppHome=/usr/local/WowzaStreamingEngine
    INFO server comment - Java Args[9]: -Dcom.wowza.wms.ConfigURL=
    INFO server comment - Java Args[10]: -Dcom.wowza.wms.ConfigHome=/usr/local/WowzaStreamingEngine
    INFO server comment - Server runmode: standalone
    INFO server comment - Server native.platform: linux
    INFO server comment - Server threads[h/t]: 120/80
    INFO server comment - RESTServer: Bind attempt ([any]:8087)
    WARN server comment - RESTServer: Bind failed, try again ([any]:8087): java.net.BindException: Address already in use|at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)|at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:174)|at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:139)|at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:77)|at org.simpleframework.transport.connect.Acceptor.bind(Acceptor.java:171)|
    INFO server comment - RESTServer: Bind attempt ([any]:8087)
    WARN server comment - RESTServer: Bind failed, try again ([any]:8087): java.net.BindException: Address already in use|at sun.nio.ch.Net.bind0(Native Method)|at sun.nio.ch.Net.bind(Net.java:174)|at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:139)|at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:77)|at org.simpleframework.transport.connect.Acceptor.bind(Acceptor.java:171)|

  4. #4

    Default

    Even when I access with localhost, it still gives same result. Can't stream.

  5. #5

    Default

    The stream engine is not starting, trace below:

    root@ubuntu:/# /etc/init.d/WowzaStreamingEngine status
    WowzaStreamingEngine stopped

    root@ubuntu:/# /etc/init.d/WowzaStreamingEngine start
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Waiting for process ( 6515) to exit...
    Killing process (6515) which didn't stop after 20 seconds
    WowzaStreamingEngine stopped

    WowzaStreamingEngine: starting...
    WowzaStreamingEngine stopped

    It doesn't start even when i tried to start it. Please what could be the issue?

  6. #6

    Default

    Wowza now requires ports 8086-8088 for administration and to support the REST API, which is the link between Wowza Streaming Engine and the GUI. Make sure you have these ports available on the host. As a reference:
    Quick Start Guide/Configuring streaming ports

    Also, make sure no other program is running on these ports.

    Salvadore

Similar Threads

  1. VOD Not working
    By kirshnam in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2012, 08:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •