Results 1 to 7 of 7

Thread: Multiple streams

  1. #1
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    10

    Default Multiple streams

    Hi,
    I have created 3 live streams from 3 web cameras.
    On the active stream page shows that the all 3 is active.
    However when i test the players it will not show.
    What could be wrong?

  2. #2

    Default

    Do you see anything in the logs indicating what the issue might be?

    You can start Wowza in stand-alone mode /bin/startup.bat (or startup.sh) and see the output in the console.

    Salvadore

  3. #3

    Default

    Can you also provide more detail about what steps you have taken. What encoder you are using, and the player you are testing.

    Salvadore

  4. #4
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    10

    Default

    Heres the output from the console when running in standalone:

    INFO server comment - LiveStreamPacketizerSanJose.endChunkTS[live/_definst_/fugl1.stream]: Add chunk: id:6 a/v/k:0/280/10 duration:10129
    INFO server comment - LiveStreamPacketizerSanJose.endChunkTS[live/_definst_/fjermestad.stream]: Add chunk: id:7 a/v/k:0/168/10 duration:10322
    INFO server comment - MPEGDashWriterHandler.createChunkM4S[live/_definst_/hoved.stream]: Add chunk: id:6 type:m4s_mux a/v/k:0/306/10 duration:10100
    INFO server comment - MPEGDashWriterHandler.createChunkM4S[live/_definst_/hoved.stream]: Add chunk: id:6 type:m4s_video v/k:306/10 duration:10100
    INFO server comment - LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live/_definst_/fugl1.stream]: Add chunk: id:3 mode:TS[MPEG4,NOAUDIO] a/v/k:0/0/0 duration:21925
    INFO server comment - LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live/_definst_/fjermestad.stream]: Add chunk: id:3 mode:TS[MPEG4,NOAUDIO] a/v/k:0/0/0 duration:21
    877
    INFO server comment - LiveStreamPacketizerSanJose.endChunkTS[live/_definst_/hoved.stream]: Add chunk: id:8 a/v/k:0/308/10 duration:10116
    INFO server comment - LiveStreamPacketizerCupertino.endChunkTS[live/_definst_/hoved.stream]: Add chunk: id:8 mode:TS[H264,NOAUDIO] a/v/k:0/307/10 duration:10116
    The stream hoved.stream works fine, the others don't.

    hoved.stream file:
    rtsp://192.168.1.90:554/live.sdp
    fjermestad.stream file:
    rtsp://192.168.1.100:554/live.sdp
    fugl1.stream file:
    rtsp://192.168.1.38:554/live.sdp
    When I test the paths in VLC it works perfect.

  5. #5

    Default

    It looks like an issue with the video codec, Wowza supports mpeg-4 part 10 (aka avc/h.264). Any other variant will require a transcoder between Wowza and the camera.

    If your camera has the option of using H.264 video, you should use that instead of MPEG4.

    Salvadore

  6. #6
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    10

    Default

    The stream that works comes from a camera with H.264 video, but the others don't.
    I see that Wowza has a stream transcoder add on. Could this be my solution?

  7. #7
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi,
    It depend if the other camera streams have a compatible codec.

    The following video/audio codecs are supported for transcoding:
    Video: MPEG2, MPEG4 Part 2, H.264/AVC Audio: MP3, AAC (LC & HE), MPEG1 Part 1/2, Speex, G.711

    MPEG-4 Part 2 is the other common format provided by many cameras, so if yours have that,
    you should be able to transcode the remaining cameras you have.

    Daren

Similar Threads

  1. multiple streams
    By drbyte in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 5
    Last Post: 01-28-2015, 03:42 PM
  2. Multiple smil files for multiple live streams
    By haarvik in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 05-23-2012, 06:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •