Results 1 to 4 of 4

Thread: Unable to find any WSE or WSE Manager services running after installation of WSE

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2

    Default Unable to find any WSE or WSE Manager services running after installation of WSE

    Hi, need some urgent help here. I had installed the Wowza Streaming Engine into a server but was unable to run the software. The installation stated that it was completed and I selected the options to start Wowza Streaming Engine and the browser-based Streaming Engine Manager automatically after the installation is finished. However I was unable to connect to the Engine Manager with the error stating that it was unable to connect within thirty seconds. I proceeded to check the services MMC snap-in and noticed that there wasn't any Wowza Streaming Engine and Wowza Streaming Engine Manager services found at all. Is there some configurations that I could have missed or done wrong? I tried installing the software in my local computer and it was able to work properly.

    Things to note:
    1) I'm using a Wowza Streaming Engine 4 Trial Edition license.
    2) I installed the Java SDK 8, tried SDK 7 too but same issue.
    3) JAVA_HOME variable was pointed to my Java folder.
    4) Server is using Windows 2008 R2 Datacenter 64-bit OS.
    5) Server's installed with Intel Xeon CPU E5520 with 4GB Ram.

    Hope to hear from you as soon as possible, thanks a lot!

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,047

    Default

    Hi,
    Is the 64bit version of Java installed (important)?
    You can check by opening a command window and typing:
      java -version
    check that java home is pointing to the 64bit java version:
      set JAVA_HOME
    Daren

  3. #3
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    2

    Default

    Hi Daren,

    I have checked the Java version and Java home, details are as follows:-

    java version "1.8.0_05"
    Java(TM) SE Runtime Environment (build 1.8.0_05-b13)
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM (build 25.5-b02, mixed mode)

    JAVA_HOME=C:\Program Files\Java\jdk1.8.0_05


    I was able to start up the Wowza Streaming Engine in standalone mode by executing the startup.bat in the bin file. But I just cannot get it to appear as a Windows service and start automatically. Same goes for the Wowza Streaming Engine Manager. Was there something else extra that I need to do for the Wowza installation to work properly in the server? The server is VPS hosting server which we are temporary using for the Wowza streaming.

    Ricky

  4. #4
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,047

    Default

    Hi,
    Apologies for the late reply.
    So we can help troubleshoot, please open a ticket with support, by emailing support@wowza.com
    and include a link to this thread and include zipped [install-dir]/conf and [install-dir]/logs
    plus [install-dir]/manager/logs folders.

    Daren

Similar Threads

  1. Can't connect to WSE Manager on port 8088
    By kanujbhatnagar in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2014, 04:00 AM
  2. WSE Manager: how to restrict access by ip ?
    By Florent.T in forum General Forum
    Replies: 5
    Last Post: 04-23-2014, 10:25 AM
  3. Help on Transcoder addOn in WSE 4.0.1
    By daviddaviddavidwong in forum Wowza Transcoder
    Replies: 1
    Last Post: 03-19-2014, 11:41 PM
  4. WSE Manager - Login security
    By lgbmdev in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-03-2014, 01:06 PM
  5. About new WSE 4 Application configuration
    By kslimani in forum Server Administration
    Replies: 1
    Last Post: 02-20-2014, 06:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •