Results 1 to 9 of 9

Thread: M3U8 not working

  1. #1
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default M3U8 not working

    Hello!

    Very new to this technology and I have tried to do as much as I can myself but I am now at an impasse.

    We are using Wowza to convert an RTSP stream to RTMP and M3U8 so we can embed it into a mobile app, therefore the stream must be flash and iOS compatible. I have the RTMP stream working no problem but the M3U8 stream is not working.

    I think it is a codec issue but I think I have set everything up correctly as per this thread but it is still not showing either in a HTML5 player or using VLC.



    http://s677.photobucket.com/user/COG...6a775.jpg.html

    Is there anything else I could be missing or doing wrong? Could the company firewall be affecting it and not the RTMP?

  2. #2

    Default

    Hi there,

    What is the source of the stream?
    What is the video and audio codec of the stream?

    Can you explain what you have tried so far?
    And have you seen any errors in the logs? You can start Wowza in stand-alone mode [install-dir]/bin/startup.bat (startup.sh) and view the output in the console.

    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default

    Thanks for replying Salvadore.

    The source of the stream is a webcam going to Adobe Flash Media Encoder then onto Wowza.

    Unfortunately Video is not my area of expertise but I think its h.264 (thats taken from Flash Media Encoder)

    In regards to the feed I have tried exactly what's in this post. As for testing the feed, directly trying the url on a iPad and iPhone (1st generation and iPhone 5c), embedding in HTML5 video tags, embedding using Flowplayer and JW player). None will show.

    BUT all of a sudden it has started to work with VLC, which now makes me think the codecs will be fine?

  4. #4

    Default

    I would suggest reviewing this article:
    How to set up live streaming using an RTMP-based encoder

    Also, what is the playback URL you are using for iOS?
    It should look something like this:
    http://[wowza-ip-address]:1935/live/myStream/playlist.m3u8
    Salvadore

  5. #5
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default

    Thanks again, very very new to this so any help is very gratefully accepted. I will give that article a good read.

    The url looks exactly like so at least something is going right.

  6. #6

    Default

    Also, verify your settings in Flash Media Live Encoder are set to:
    Video format: H264 (default is VP6)
    Audio Format: AAC if available.

    With H.264 video set, click the little "wrench" icon and check that profile is set to "baseline" 3.1

    The video setting may be the issue here.

    Salvadore

  7. #7

    Default

    Sorry, forgot to mention, if the audio is mp3 it should be 4100Hz, 64 or 128kb.

    Salvadore

  8. #8
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    4

    Default

    Thanks for you help Salvadore.

    It was the setup of the web cam that was causing the problem

  9. #9

    Default

    Thanks for the update and I am glad I could help.

    Please let us know if there is anything else we can help you with in the future.

    Salvadore

Similar Threads

  1. m3u8 referencing m3u8 issue
    By cepheus74 in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 06-09-2014, 04:18 AM
  2. Not playing m3u8
    By elhal82 in forum General Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-15-2013, 07:03 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 04-23-2013, 01:12 PM
  4. Transcoder not working and stop working live streaming
    By silas_i in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 5
    Last Post: 03-18-2013, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •