Results 1 to 6 of 6

Thread: Live stream with multi bitrate

  1. #1
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    7

    Default Live stream with multi bitrate

    Hello,

    I did all the steps as the tutorial and https://www.youtube.com/watch?v=lcaK...ist=WL&index=4 http://www.wowza.com/forums/content.php?546-How-to-do -adaptive-bitrate-streaming.

    But it does not work, it even generates the correct versions, see the "incoming stream" but when I put the file, smil in jwplayer, he recognizes the.

    http://192.81.210.221:1935/live/smil.../playlist.m3u8

    This would be my link, and the smil file is this:

    <? xml version = "1.0" encoding = "UTF-8">
    <smil title="teste">
    <body>
    <switch>
    <video height="360" src="myStream_720p" systemLanguage="eng" width="640">
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="850000" </ param>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="11000" </ param>
    </ video>
    <video height="240" src="myStream" systemLanguage="eng" width="360">
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="150000" </ param>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="11000" </ param>
    </ video>
    <video height="240" src="myStream_source" systemLanguage="eng" width="360">
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="150000" </ param>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="11000" </ param>
    </ video>
    <video height="240" src="myStream_240p" systemLanguage="eng" width="360">
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="150000" </ param>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="11000" </ param>
    </ video>
    <video height="360" src="myStream_360p" systemLanguage="eng" width="640">
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="850000" </ param>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="11000" </ param>
    </ video>
    <audio>
    <param name="audioBitrate" valuetype="data"> value="44100" </ param>
    </ audio>
    </ switch>
    </ body>
    </ smil>

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Posts
    680

    Default

    First thing I noticed is the following:
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="850000" </ param>
    Of which you have a closing ">" tag prematurely within your xml schematic. You would do something more like the following:
    <param name="videoBitrate" value="850000" valuetype="data"></param>
    Same holds for the audioBitrate.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by matt_y View Post
    First thing I noticed is the following:
    <param name="videoBitrate" valuetype="data"> value="850000" </ param>
    Of which you have a closing ">" tag prematurely within your xml schematic. You would do something more like the following:
    <param name="videoBitrate" value="850000" valuetype="data"></param>
    Same holds for the audioBitrate.


    Sorry, do not know what happened, but I think the forum has changed the syntax, the the correct file is:

    <?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
    <smil title="teste">
    	<body>
    		<switch>
    				<video height="360" src="myStream_720p" systemLanguage="eng" width="640">
    				<param name="videoBitrate" value="850000" valuetype="data"></param>
    				<param name="audioBitrate" value="11000" valuetype="data"></param>
    			</video>	
    			<video height="240" src="myStream" systemLanguage="eng" width="360">
    				<param name="videoBitrate" value="150000" valuetype="data"></param>
    				<param name="audioBitrate" value="11000" valuetype="data"></param>
    			</video>		
    			<video height="240" src="myStream_source" systemLanguage="eng" width="360">
    				<param name="videoBitrate" value="150000" valuetype="data"></param>
    				<param name="audioBitrate" value="11000" valuetype="data"></param>
    			</video>			
    			<video height="240" src="myStream_240p" systemLanguage="eng" width="360">
    				<param name="videoBitrate" value="150000" valuetype="data"></param>
    				<param name="audioBitrate" value="11000" valuetype="data"></param>
    			</video>
    			<video height="360" src="myStream_360p" systemLanguage="eng" width="640">
    				<param name="videoBitrate" value="850000" valuetype="data"></param>
    				<param name="audioBitrate" value="11000" valuetype="data"></param>
    			</video>
    			<audio>
    				<param name="audioBitrate" value="44100" valuetype="data"></param>
    			</audio>			
    		</switch>
    	</body>
    </smil>

  4. #4
    Join Date
    May 2013
    Posts
    680

    Default

    Are you able to playback the individual renditions i.e. rtmp://[your-wowza-ip]:1935/live/myStream_[rendition]?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2014
    Posts
    7

    Default

    Quote Originally Posted by matt_y View Post
    Are you able to playback the individual renditions i.e. rtmp://[your-wowza-ip]:1935/live/myStream_[rendition]?
    sorry by late

    Yes, I can see they manually enter the stream url.

  6. #6

    Default

    Hi there,

    Have you taken a look at this guide? It should help get you set up with ABR and JW Player:
    How to use JW Player with adaptive bitrate streaming from Wowza Streaming Engine

    Also, using an un-transcoded source in the abr set will most likely cause issues as key frames must be aligned thru-out the list of renditions. If you are using the source stream as the highest quality stream in the set, you should transcode it the same time as the rest of the renditions.

    I hope this helps.

    Salvadore

Similar Threads

  1. Multi bitrate live streaming
    By vaishnavi in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 10-14-2011, 04:41 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •