Results 1 to 3 of 3

Thread: 80 port, Bind failed???

  1. #1
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    10

    Default 80 port, Bind failed???

    Hi, Wowza Support

    One server, and uses two IP addresses.

    ifconfig
    eth0 : x.x.x.1
    eht0:1 : x.x.x.2

    Web services are used to eth0(x.x.x.1:80)

    Wowza services are used to eth0:1(x.x.x.2:80)

    However, an error occurs when running wowza.

    wowza vhost.xml config
    <IpAddress>x.x.x.2</IpAddress>
    <Port>80</Port>

    Error Message : WARN vhost comment _defaultVHost_ Bind failed, try again (x.x.x.2:80): java.net.BindException: Address already in use

    How do I resolve this?

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Posts
    680

    Default

    Hello

    It may be that you might have two instances of Wowza running or another process on your server that is conflicting with that port (i.e. Apache, nginx?). Try running lsof or netstat to determine what might be listening on this port.

    Thanks,

    Matt

  3. #3

    Default

    Use `netstat -an | grep LISTEN` to confirm if anything else is already binding to that ip / port.

    Also look for anything binding to 0.0.0.0:80 which is the default for Wowza or a web server.

    Roger.

Similar Threads

  1. WARN vhost comment _defaultVHost_ Bind failed, try again ([any]:80): java.net .Bind
    By kmax1940 in forum Server Administration Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 07-22-2013, 06:37 PM
  2. Bind failed ...
    By Olivier Huet in forum Server Administration Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 05-08-2013, 04:27 AM
  3. Ugh! Bind failed, try again
    By Leopold O'Donnell in forum Wowza Media Server 3 for Amazon EC2 Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 02-11-2012, 11:36 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •