Results 1 to 2 of 2

Thread: Audio and Video totally out of snyc

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    1

    Default Audio and Video totally out of snyc

    Hi all,

    I am using Wowza 3.5.2 for live streams and have a problem, which has not really occured in any other forum post yet.
    Our first camera is analog and being converted with an Axis IP Encoder. In Wowza, I don't have to configure much, as I receive a solid stream and simple AAC audio. This works perfectly.
    Because we wanted to improve image quality, we ordered a Sony SNC-EP550 camera, which provides H.264 video, but G.711 audio codec. This doesn't seem to be supported natively, so I transcode it inside of transcoder.xml.

    Unfortunately, I cannot sync audio and video. After starting the stream, the delay is "only" about 1-2 seconds, but during the live stream this delay keeps growing.
    After approx. 2 hours the delay has already reached bout 15 seconds, so it is not even possible to set a default delay in the config files.
    About 20 minutes later, the audio AND video (complete stream) start to stutter, so that I have to reset the stream! After the reset, the delay begins again with 1-2 seconds.

    While browsing this forum and finding similar problems, I tried to turn audio of the camera off (which leads to no audio at all), changing the codecs, set audio or video to various combinations of PassThru, Direct, AAC, H.264 etc.
    Nothing of these actions lead to a better result.

    I have the impression, that audio starts immediately without even being tanscoded and not waiting for the video.

    My Application.xml

    <Root>
    	<Application>
    		<!-- Uncomment to set application level timeout values
    		<ApplicationTimeout>60000</ApplicationTimeout>
    		<PingTimeout>12000</PingTimeout>
    		<ValidationFrequency>8000</ValidationFrequency>
    		<MaximumPendingWriteBytes>0</MaximumPendingWriteBytes>
    		<MaximumSetBufferTime>60000</MaximumSetBufferTime>
    		<MaximumStorageDirDepth>25</MaximumStorageDirDepth>
    		-->
    		<Connections>
    			<AutoAccept>true</AutoAccept>
    			<AllowDomains></AllowDomains>
    		</Connections>
    		<!--
    			StorageDir path variables
    			
    			${com.wowza.wms.AppHome} - Application home directory
    			${com.wowza.wms.ConfigHome} - Configuration home directory
    			${com.wowza.wms.context.VHost} - Virtual host name
    			${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome} - Virtual host config directory
    			${com.wowza.wms.context.Application} - Application name
    			${com.wowza.wms.context.ApplicationInstance} - Application instance name
    			
    		-->
    		<Streams>
    			<StreamType>live</StreamType>
    			<StorageDir>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content</StorageDir>
    			<KeyDir>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/keys</KeyDir>
    			<!-- LiveStreamPacketizers (separate with commas): cupertinostreamingpacketizer, smoothstreamingpacketizer, sanjosestreamingpacketizer, cupertinostreamingrepeater, smoothstreamingrepeater, sanjosestreamingrepeater -->
    			<LiveStreamPacketizers>cupertinostreamingpacketizer,smoothstreamingpacketizer,sanjosestreamingpacketizer,mpegdashstreamingrepeater</LiveStreamPacketizers>			
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/Streams.xml for any streams types loaded by this application -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</Streams>
    		<Transcoder>
    			<!-- To turn on transcoder set to: transcoder -->
    			<LiveStreamTranscoder>transcoder</LiveStreamTranscoder>
    			<!-- [templatename].xml or ${SourceStreamName}.xml -->
    			<Templates>${SourceStreamName}.xml</Templates>
    			<ProfileDir>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/transcoder/profiles</ProfileDir>
    			<TemplateDir>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/transcoder/templates</TemplateDir>
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</Transcoder>
    
    		<DVR>
    			<!-- As a single server or as an origin, use dvrstreamingpacketizer in LiveStreamPacketizers above -->
    			<!-- Or, in an origin-edge configuration, edges use dvrstreamingrepeater in LiveStreamPacketizers above -->
    			<!-- As an origin, also add dvrchunkstreaming to HTTPStreamers below -->
    
    			<!-- To turn on DVR recording set Recorders to dvrrecorder.  This works with dvrstreamingpacketizer  -->
    			<Recorders></Recorders>
    
    			<!-- As a single server or as an origin, set the Store to dvrfilestorage-->
    			<!-- edges should have this empty -->
    			<Store></Store>
    
    			<!--  Window Duration is length of live DVR window in seconds.  0 means the window is never trimmed. -->
    			<WindowDuration>0</WindowDuration>
    
    			<!-- Storage Directory is top level location where dvr is stored.  e.g. c:/temp/dvr -->
    			<StorageDir>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/dvr</StorageDir>
    
    			<!-- valid ArchiveStrategy values are append, version, delete -->
    			<ArchiveStrategy>append</ArchiveStrategy>
    
    			<!-- If this is a dvrstreamingrepeater, define ChunkOriginURL to point back to origin -->
    			<!-- And define Application/Repeater/OriginURL to point back to the origin -->
    			<Repeater>
    				<ChunkOriginURL></ChunkOriginURL>
    			</Repeater>
    
    			<!-- Properties for DVR -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</DVR>
    
    		<TimedText>
    			<!-- VOD caption providers (separate with commas): vodcaptionprovidermp4_3gpp, vodcaptionproviderttml, vodcaptionprovidersrt, vodcaptionproviderscc -->
    			<VODTimedTextProviders>vodcaptionprovidermp4_3gpp</VODTimedTextProviders>
    			
    			<!-- Properties for TimedText -->
    			<Properties>
    			</Properties>		
    		</TimedText>		
    
    		<!-- HTTPStreamers (separate with commas): cupertinostreaming, smoothstreaming, sanjosestreaming, dvrchunkstreaming -->
    		<HTTPStreamers>cupertinostreaming,smoothstreaming,sanjosestreaming</HTTPStreamers>			
    		<SharedObjects>
    			<StorageDir></StorageDir>
    		</SharedObjects>
    		<Client>
    			<IdleFrequency>-1</IdleFrequency>
    			<Access>
    				<StreamReadAccess>*</StreamReadAccess>
    				<StreamWriteAccess>*</StreamWriteAccess>
    				<StreamAudioSampleAccess></StreamAudioSampleAccess>
    				<StreamVideoSampleAccess></StreamVideoSampleAccess>
    				<SharedObjectReadAccess>*</SharedObjectReadAccess>
    				<SharedObjectWriteAccess>*</SharedObjectWriteAccess>
    			</Access>
    		</Client>
    		<RTP>
    			<!-- RTP/Authentication/[type]Methods defined in Authentication.xml. Default setup includes; none, basic, digest -->
    			<Authentication>
    				<PublishMethod>digest</PublishMethod>
    				<PlayMethod>none</PlayMethod>
    			</Authentication>
    			<!-- RTP/AVSyncMethod. Valid values are: senderreport, systemclock, rtptimecode -->
    			<AVSyncMethod>senderreport</AVSyncMethod>
    			<MaxRTCPWaitTime>12000</MaxRTCPWaitTime>
    			<IdleFrequency>75</IdleFrequency>
    			<RTSPSessionTimeout>90000</RTSPSessionTimeout>
    			<RTSPMaximumPendingWriteBytes>0</RTSPMaximumPendingWriteBytes>
    			<RTSPBindIpAddress></RTSPBindIpAddress>
    			<RTSPConnectionIpAddress>0.0.0.0</RTSPConnectionIpAddress>
    			<RTSPOriginIpAddress>127.0.0.1</RTSPOriginIpAddress>
    			<IncomingDatagramPortRanges>*</IncomingDatagramPortRanges>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/RTP.xml for any depacketizers loaded by this application -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</RTP>
    		<MediaCaster>
    			<RTP>
    				<RTSP>
    					<!-- udp, interleave -->
    					<RTPTransportMode>interleave</RTPTransportMode>
    				</RTSP>
    			</RTP>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/MediaCasters.xml for any MediaCasters loaded by this applications -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</MediaCaster>
    		<MediaReader>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/MediaReaders.xml for any MediaReaders loaded by this applications -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</MediaReader>
    		<MediaWriter>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/MediaWriter.xml for any MediaWriter loaded by this applications -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</MediaWriter>
    		<LiveStreamPacketizer>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/LiveStreamPacketizers.xml for any LiveStreamPacketizers loaded by this applications -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</LiveStreamPacketizer>
    		<HTTPStreamer>
    			<!-- Properties defined here will override any properties defined in conf/HTTPStreamers.xml for any HTTPStreamer loaded by this applications -->
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</HTTPStreamer>
    		<Repeater>
    			<OriginURL></OriginURL>
    			<QueryString><![CDATA[]]></QueryString>
    		</Repeater> 
    		<Modules>
    			<Module>
    				<Name>base</Name>
    				<Description>Base</Description>
    				<Class>com.wowza.wms.module.ModuleCore</Class>
    			</Module>
    			<Module>
    				<Name>properties</Name>
    				<Description>Properties</Description>
    				<Class>com.wowza.wms.module.ModuleProperties</Class>
    			</Module>
    			<Module>
    				<Name>logging</Name>
    				<Description>Client Logging</Description>
    				<Class>com.wowza.wms.module.ModuleClientLogging</Class>
    			</Module>
    			<Module>
    				<Name>flvplayback</Name>
    				<Description>FLVPlayback</Description>
    				<Class>com.wowza.wms.module.ModuleFLVPlayback</Class>
    			</Module>
    			<Module>
    				<Name>ModuleMulticastPublish</Name>
    				<Description>ModuleMulticastPublish</Description>
    				<Class>com.wowza.wms.plugin.multicastpublish.ModuleMulticastPublish</Class>
    			</Module>
    		</Modules>
    		<!-- Properties defined here will be added to the IApplication.getProperties() and IApplicationInstance.getProperties() collections -->
    		<Properties>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMaximumStartDelay</Name>
    				<Value>10000</Value>
    				<Type>Integer</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishWriteSDPFiles</Name>
    				<Value>true</Value>
    				<Type>Boolean</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishRemoveSDPFiles</Name>
    				<Value>true</Value>
    				<Type>Boolean</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishSDPStorageDir</Name>
    				<Value>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/applications/${com.wowza.wms.context.Application}/sdp</Value>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastMapPath</Name>
    				<Value>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/conf/multicastmap.txt</Value>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastMapNameDelimiter</Name>
    				<Value>=</Value>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishAutoAssignAddresses</Name>
    				<Value>false</Value>
    				<Type>Boolean</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastStartingAddress</Name>
    				<Value>238.1.1.1</Value>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastAddressIncrement</Name>
    				<Value>1</Value>
    				<Type>Integer</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastStartingPort</Name>
    				<Value>10000</Value>
    				<Type>Integer</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMulticastAddressIncrementMode</Name>
    				<Value>address</Value>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishMPEGTSOut</Name>
    				<Value>true</Value>
    				<Type>Boolean</Type>
    			</Property>
    			<Property>
    				<Name>multicastPublishRTPWrapped</Name>
    				<Value>true</Value>
    				<Type>Boolean</Type>
    			</Property>
    		</Properties>
    	</Application>
    </Root>
    My Stream.xml
    <!-- Example template for transrate, producing four new streams at different bitrates. Resultant streams can be played back individually or as a group. source, 360p and 160p encode blocks are enabled through the Enable property, other examples are not enabled. Add additional encode blocks to your template as needed. -->
    <Root>
    	<Transcode>
    		<Encodes>
    			<!-- Example Encode block for source, not required unless Member of StreamNameGroup. --> 
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>source</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_source</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>PassThru</Codec>
    					<Bitrate>${SourceVideoBitrate}</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 720p, high bandwith, main profile for desktop or set-top box -->
    			<Encode>
    				<Enable>true</Enable>
    				<Name>720p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_720p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>1280</Width>
    						<Height>720</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>main</Profile>
    					<Bitrate>1300000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>true</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 360p, high bandwith, main profile for desktop -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>360p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_360p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>640</Width>
    						<Height>360</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>main</Profile>
    					<Bitrate>850000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>true</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 240p, medium bandwidth, baseline profile -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>240p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_240p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>360</Width>
    						<Height>240</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>350000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>true</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 160p, low bandwith, baseline profile for 3G mobile devices such as iOS, Android, Blackberry -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>160p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_160p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>284</Width>
    						<Height>160</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>200000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>true</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for H.263, low bandwith, streaming to older mobile devices -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>h263</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_h263</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.263</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>letterbox</FitMode>
    						<Width>176</Width>
    						<Height>144</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>150000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>48000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    		</Encodes>
    		<Decode>
    			<Video>
    				<Deinterlace>false</Deinterlace>
    				<Overlays>
    					<Overlay>
    						<Enable>false</Enable>
    						<Index>0</Index>
    						<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    						<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    						<Opacity>100</Opacity>
    						<Location>
    							<X>5</X>
    							<Y>5</Y>
    							<Width>${ImageWidth}</Width>
    							<Height>${ImageHeight}</Height>
    							<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    							<Align>left,top</Align>
    						</Location>
    					</Overlay>
    				</Overlays>
    				<Parameters>
    				</Parameters>
    			</Video>
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</Decode>
    		<StreamNameGroups>
    			<!-- Note: Play stream using stream name ngrp:[stream-name] -->
    			<StreamNameGroup>
    				<Name>${SourceStreamName}_all</Name>
    				<Members>
    					<Member>
    						<EncodeName>source</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>720p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>360p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>240p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>160p</EncodeName>
    					</Member>
    				</Members>
    			</StreamNameGroup>
    			<StreamNameGroup>
    				<Name>${SourceStreamName}_mobile</Name>
    				<Members>
    					<Member>
    						<EncodeName>240p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>160p</EncodeName>
    					</Member>
    				</Members>
    			</StreamNameGroup>
    		</StreamNameGroups>
    		<Properties>
    		</Properties>
    	</Transcode>
    </Root>
    transcoder.xml
    <Root>
    	<Transcode>
    		<Encodes>
    			<!-- Setup for 720p, high bandwith, main profile for desktop or set-top box -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>720p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_720p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>1280</Width>
    						<Height>720</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>main</Profile>
    					<Bitrate>1300000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>96000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 360p, high bandwith, main profile for desktop -->
    			<Encode>
    				<Enable>true</Enable>
    				<Name>360p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_360p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>640</Width>
    						<Height>360</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>main</Profile>
    					<Bitrate>850000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>96000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 240p, medium bandwidth, baseline profile -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>240p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_240p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>360</Width>
    						<Height>240</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>350000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>96000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for 160p, low bandwith, baseline profile for 3G mobile devices such as iOS, Android, Blackberry. -->
    			<Encode>
    				<Enable>true</Enable>
    				<Name>160p</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_160p</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.264</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>fit-height</FitMode>
    						<Width>284</Width>
    						<Height>160</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>200000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>96000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    			<!-- Setup for H.263, low bandwith, streaming to older mobile devices -->
    			<Encode>
    				<Enable>false</Enable>
    				<Name>h263</Name>
    				<StreamName>mp4:${SourceStreamName}_h263</StreamName>
    				<Video>
    					<!-- H.264, H.263, PassThru, Disable -->
    					<Codec>H.263</Codec>
    					<!-- default, CUDA, QuickSync -->
    					<Transcoder>default</Transcoder>
    					<GPUID>-1</GPUID>
    					<FrameSize>
    						<!-- letterbox, fit-width, fit-height, crop, stretch, match-source  -->
    						<FitMode>letterbox</FitMode>
    						<Width>176</Width>
    						<Height>144</Height>
    						<!-- <Crop>0,0,0,0</Crop> -->
    						<!-- <SourceRectangle>0,0,320,240</SourceRectangle> -->
    					</FrameSize>
    					<Profile>baseline</Profile>
    					<Bitrate>150000</Bitrate>
    					<KeyFrameInterval>
    						<FollowSource>false</FollowSource>
    						<Interval>60</Interval>
    					</KeyFrameInterval>
    					<Overlays>
    						<Overlay>
    							<Enable>false</Enable>
    							<Index>0</Index>
    							<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    							<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    							<Opacity>100</Opacity>
    							<Location>
    								<X>5</X>
    								<Y>5</Y>
    								<Width>${ImageWidth}</Width>
    								<Height>${ImageHeight}</Height>
    								<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    								<Align>left,top</Align>
    							</Location>
    						</Overlay>
    					</Overlays>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Video>
    				<Audio>
    					<!-- AAC, PassThru, Disable -->
    					<Codec>AAC</Codec>
    					<Bitrate>64000</Bitrate>
    					<Parameters>
    					</Parameters>
    				</Audio>
    				<Properties>
    				</Properties>
    			</Encode>
    		</Encodes>
    		<Decode>
    			<Video>
    				<Deinterlace>false</Deinterlace>
    				<Overlays>
    					<Overlay>
    						<Enable>false</Enable>
    						<Index>0</Index>
    						<ImagePath>${com.wowza.wms.context.VHostConfigHome}/content/wowzalogo.png</ImagePath>
    						<CheckForUpdates>false</CheckForUpdates>
    						<Opacity>100</Opacity>
    						<Location>
    							<X>5</X>
    							<Y>5</Y>
    							<Width>${ImageWidth}</Width>
    							<Height>${ImageHeight}</Height>
    							<!-- horiz: left, right, hcenter - vert: top, bottom, vcenter -->
    							<Align>left,top</Align>
    						</Location>
    					</Overlay>
    				</Overlays>
    				<Parameters>
    				</Parameters>
    			</Video>
    			<Properties>
    			</Properties>
    		</Decode>
    		<StreamNameGroups>
    			<!-- Note: Play stream using stream name ngrp:[stream-name]. -->
    			<StreamNameGroup>
    				<Name>${SourceStreamName}_all</Name>
    				<Members>
    					<Member>
    						<EncodeName>720p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>360p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>240p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>160p</EncodeName>
    					</Member>
    				</Members>
    			</StreamNameGroup>
    			<StreamNameGroup>
    				<Name>${SourceStreamName}_mobile</Name>
    				<Members>
    					<Member>
    						<EncodeName>240p</EncodeName>
    					</Member>
    					<Member>
    						<EncodeName>160p</EncodeName>
    					</Member>
    				</Members>
    			</StreamNameGroup>
    		</StreamNameGroups>
    		<Properties>
    		</Properties>
    	</Transcode>
    </Root>
    The latest log entries (for today) show the following:

    #Start-Date: 2014-09-26 08:26:35 MESZ
    #Software: Wowza Media Server 3.5.2.08 build5009
    #Date: 2014-09-26
    #Fields: x-severity	x-category	x-event	date	time	c-client-id	c-ip	c-port	cs-bytes	sc-bytes	x-duration	x-sname	x-stream-id	x-spos	sc-stream-bytes	cs-stream-bytes	x-file-size	x-file-length	x-ctx	x-comment
    WARN	server	comment	2014-09-26	08:27:09	-	-	-	-	-	33.821	-	-	-	-	-	-	-	-	ApplicationInstance.setLiveStreamPacketizerList[live/_definst_]: LiveStreamPacketizer is not valid: mpegdashstreamingrepeater
    WARN	server	comment	2014-09-26	08:27:11	-	-	-	-	-	36.393	-	-	-	-	-	-	-	-	CupertinoPacketHandler.handleHolder[live/_definst_/grhd.stream]: Invalid video/audio codec combination for iPhone/iPod: video:H264 audio:G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	08:27:11	-	-	-	-	-	36.395	-	-	-	-	-	-	-	-	CupertinoPacketHandler.handleHolder[live/_definst_/grhd.stream]: Invalid audio codec for iPhone/iPod:G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	08:58:00	833304421	141.203.192.60	-	0	0	1851.165	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPPlayer.describe: No audio packetizer[8]: G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	08:58:19	-	-	-	-	-	1904.286	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPStream.idle[1395859559:live/_definst_:grhd.stream_720p]: Close RTSP/RTP session. Session timeout: 90000
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:00:42	-	-	-	-	-	2046.979	-	-	-	-	-	-	-	-	LiveStreamRecorderMP4 [live/_definst_]: Unsupported audio format for MP4 container: CODEC_AUDIO_G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:08:00	611093333	141.203.192.60	-	0	0	2450.89	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPPlayer.describe: No audio packetizer[8]: G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:09:50	-	-	-	-	-	2595.319	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPStream.idle[611093333:live/_definst_:grhd.stream]: Close RTSP/RTP session. Session timeout: 90000
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:14:52	-	-	-	-	-	2897.315	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPStream.idle[1143592403:live/_definst_:grhd.stream_720p]: Close RTSP/RTP session. Session timeout: 90000
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:47:01	1694184424	10.155.10.122	-	0	0	4792.429	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPPlayer.describe: No audio packetizer[8]: G711_MULAW
    WARN	server	comment	2014-09-26	09:47:24	740180859	10.155.10.122	-	0	0	4815.004	-	-	-	-	-	-	-	-	RTPPlayer.describe: No audio packetizer[8]: G711_MULAW
    I don't really need iPad by now, this is why I ignore the iPad logs.
    Hopefully someone can help me with this.

    Thanks in advance!
    Last edited by advdot; 09-26-2014 at 05:28 AM.

  2. #2

    Default

    Hello there and welcome to the Wowza support forum.

    These issues have come up with Sony cameras in the past, and I have not heard of an air tight solution as of yet.

    You might try changing the <AVSyncMethod> to systemclock or possible rtptimecode.
    Also, it is worth noting that some cameras don't provide the required information to resync when they are out.

    You might also try adding a server-side sort buffer, its possible this would help:
    How to fix unaligned video and audio with a server-side sort buffer


    Thank you.

    Salvadore

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •