Results 1 to 4 of 4

Thread: can't run loadtest

  1. #1

    Default can't run loadtest

    i have issues running the loadtest tool.
    client config: windows 8 Wowza 4.1 java 8
    server config:ubuntu 14 Wowza 4.1 java 8

    error message from the console when launching performance.bat live:

    Configure logging: file:///D:/Programmes/Wowza4/conf/
    Error running test (live): java.lang.reflect.InvocationTargetException
            at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
            at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
            at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
            at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
            at com.wowza.wms.bootstrap.Bootstrap.runTest(
            at com.wowza.wms.bootstrap.Bootstrap.main(
    Caused by: java.lang.NoClassDefFoundError: org/apache/commons/lang/SystemUtils
            at com.wowza.wms.bootstrap.BootstrapSystemTuningInfo.getSystemTuningInfo
            at com.wowza.wms.server.ServerTuningHandler.<init>(ServerTuningHandler.j
            at com.wowza.wms.server.Server.<init>(
            at com.wowza.wms.server.Server.getInstance(
            at com.wowza.wms.logging.WMSLogger.a(
            at com.wowza.wms.logging.WMSLogger.log(
            ... 6 more
    Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.apache.commons.lang.SystemUtils
            at$ Source)
            at$ Source)
            at Method)
            at Source)
            at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
            at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Unknown Source)
            at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
            ... 16 more
    thank you for your help

  2. #2


    Hello there,

    You do need to use the Wowza 4 version. Please contact for the latest load test tool.

    Kind regards,


  3. #3


    thx, i'm using version 4 everywhere (client and server Wowza 4.1, loadtool 4.0.1)

  4. #4


    Can you please verify that you have copied the contents of the bin, conf, and lib folders from the Load Test Tool download folder to the corresponding Wowza Streaming Engine installation folders.
    And that you have run the examples installer in the [install-dir]/examples folder [install-dir]/examples/installall.bat

    One other thing that you can try is in your run or debug configuration in eclipse, try adding the following to the VM Arguments on the Arguments tab.
    If all this checks out and you still get this error, I would suggest you open a ticket with the support team. To do so please zip the following folders and send them to Include a link to this thread as a reference:

    Thank you.


Similar Threads

  1. Will this run?
    By Seehank in forum Performance Tuning Discussion
    Replies: 21
    Last Post: 07-11-2012, 06:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts