Results 1 to 3 of 3

Thread: multiple bitrate stream to wowza vs one stream with transcoder AddOn

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3

    Default multiple bitrate stream to wowza vs one stream with transcoder AddOn

    Hello,
    We have read the wowza multibitrate streaming, we understand ther are two way of doing it:

    A- configure the encoder to send multiple streams with différents bitrates
    B- send one bitrate and use the transcoder addon in order to have multibitrate output.


    Questions

    I solution A:
    Is it a valid solution?
    Do we need to Stream with AAC audio format?

    In solution B

    Is it better?
    Does it require more resources CPU, Memory, Disk I/Os?
    Do the output Streams are more delayed?

    Thans in advance

    Alvarez

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    723

    Default

    Hi Alvarez,

    Both A and B solutions are valid.

    If you are going for solution A, you will need to make sure that the network connection between your source encoder, which is generating the multiple streams, and your Wowza server has enough bandwidth available to publish the all the different bitrate streams. It is not mandatory to use the AAC audio codec. You can also use MP3. You will need to make sure that the playback clients that are connecting to the Wowza output streams do supporte the video/audio codec combination that you are delivering from your encoder. For example, Android devices do not support the MP3 audio codec when it is delivered over the RTSP stream.

    If you are going for solution B, the the internet bandwidth between the encoder and Wowza server needs to be sufficient to support only one stream (the high bitrate stream you are delivering to Wowza for transcoding). The hardware resource most used when transcoding is the CPU, so you will need to make sure that your Wowza server has enough CPU resources to transcode your streams. In the "Wowza Transcoder AddOn performance benchmark" forum article you can find some Transcoder addon benchmarking results.

    Zoran

  3. #3
    Join Date
    Dec 2014
    Posts
    3

    Default

    Hello,
    thanks for the answer.

    if we go for B without AAc audio codec, the transcoder will do transcoding and transrating?

    Thanks

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 06-28-2014, 07:12 AM
  2. Stream on-dminand video whit multiple-bitrate through Wowza Media server Or FMS4.5
    By m.yazdian in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 01-02-2014, 05:12 AM
  3. Issue with AddOn Transcoder multiple bitrate
    By AlbertMac in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 1
    Last Post: 12-11-2013, 10:25 AM
  4. Multiple errors with Transcoder AddOn
    By marian04 in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 7
    Last Post: 04-15-2013, 06:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •