Results 1 to 4 of 4

Thread: HLS audio issue

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    24

    Question HLS audio issue

    Hello!

    I followed step by step this link and many different combinations, but no success:

    cupertinoChunkDurationTarget: 2000, 4000 or 8000 (keyframe multiple)
    cupertinoMaxChunkCount: 6, 8, 10, ......
    cupertinoPlaylistChunkCount: 3, 4, 5, 6, 7, ......

    PHP Code:
    #EXTM3U
    #EXT-X-VERSION:3
    #EXT-X-STREAM-INF:BANDWIDTH=558041,CODECS="avc1.66.30,mp4a.40.34",RESOLUTION=448x252
    chunklist_w1750922646.m3u8

    .................

    #EXTM3U
    #EXT-X-VERSION:3
    #EXT-X-ALLOW-CACHE:NO
    #EXT-X-TARGETDURATION:9
    #EXT-X-MEDIA-SEQUENCE:1
    #EXTINF:4.102,
    media_w1750922646_1.ts
    #EXTINF:8.203,
    media_w1750922646_2.ts
    #EXTINF:8.203,
    media_w1750922646_3.ts 
    Performance Tuning was done.
    My HLS stream is stuttering and fast rewind sometimes. The same streaming is great by RTMP. I've tested with Android, Iphone and Windows VLC.

    H.264 Video info: profile:Baseline, level:3.0, frameSize:448x252, frameRate:30.0, keyframe frequency: 2s, 440 Kbps
    MP3 Audio info: 44100Hz Mono 64Kbps (and yes, I've tested with AAC, same results)
    Wowza 4.1.1

    Network bandwidth is no problem, 1Gbps dedicated and low use (< 1%).
    My local connection is pretty good (35 Mbps / 5 Mbps) Wifi for mobiles is N type.

    Note 1: When Wowza is terminated, the streamings still running by some seconds until finish. So, buffering and download is OK, but no smoth sound (micro stops, rewinds and strange sounds)
    Note 2: The video does not seem to be affected.
    Note 3: I've published with FMLE, Wirecast and OBS, using webcam (Video and Audio), capture cards (osprey) and direct audio.

    I've no idea what try anymore, please, help me!

  2. #2

    Default

    Hi there.

    For MP3 audio over HLS you should be using 128kbs, 44100hz stereo. AAC is a better choice as Android does not support MP3 as for as I am aware.

    Can you re-start Wowza in stand-alone mode [install-dir]/bin/startup.bat|startup.sh. This will open the console window and log server events, errors and warnings to the console.

    If nothing stands out in the output, you may decide to open a ticket with the support team. To do so please zip your /conf and /logs folders. Send these along with a screen capture of your encoder settings, a link to a sample stream for testing and a link to this thread as a reference.

    Kind regards,

    Salvadore

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    24

    Default

    For MP3 audio over HLS you should be using 128kbs, 44100hz stereo. AAC is a better choice as Android does not support MP3 as for as I am aware.
    I've tested with. MP3 128Kbps 44100 and AAC, and various combinations others.

    I currently into testing, wowza runs under console mode. No errors there.

    Thanks!

  4. #4

    Default

    Hi,

    Just to confirm we have this logged with our ticketing system, reference #116236. We shall continue to investigate and update you from there.


    Paul

Similar Threads

  1. Wowza 3.6.3 HLS issue
    By cmmills in forum On-Demand Streaming
    Replies: 2
    Last Post: 03-20-2014, 01:00 PM
  2. HLS issue on ipad
    By Finale in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 07-26-2013, 03:33 AM
  3. HLS stream discards audio and audio and video do not synchronize when serve 1280*720
    By guy1260 in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 5
    Last Post: 01-29-2013, 07:42 AM
  4. Issue in HLS streaming
    By sudhir in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 01-21-2013, 12:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •