Results 1 to 4 of 4

Thread: Authentication error in coding software when start streaming

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    14

    Question Authentication error in coding software when start streaming

    Hello,

    When I start streaming from wirecast or FMLE the first time or two times I get message that login and password are wrong. But when I retry connect it's ok with authenticated information and streaming starts. All logins and password are correct and set up in wowza publishing settings.
    Maybe I should change some settings on wowza to increase authenticate timeout?


    I use Wowza Streaming Engine version 4.1.0

  2. #2
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    357

    Default

    Hi vsdok3,

    Is your wirecast/FMLE device on the same network as your Wowza instance? You can also start up your Wowza instance in stand-alone mode, and then try sending your stream again. You should see any error messages in your console window.

    Michelle
    Last edited by michelle_b; 02-26-2015 at 07:24 PM. Reason: Added link to article

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    14

    Default

    Hi, Wowza is on server in data center of hosting. PC with wirecast/FMLE in another network. It connects to wowza through Internet. I tried different providers it doesn't matter.

  4. #4
    Join Date
    Jan 2015
    Posts
    357

    Default

    Hi vsdok3,

    I tested Wirecast with an EC2 instance and found no issues with the initial handshake. Can you tell us what version Wirecast/FMLE you are using? If you are using Wirecast 6, or if you still see this issue after upgrading, please do send a support request to support@wowza.com, and include a zip copy of the following folders on your Wowza installation.

    [install-dir]/conf
    [install-dir]/logs

    Please also include screenshots from Wirecast that has the error.

    Michelle

Similar Threads

  1. Error while following Wowza Streaming Engine for Windows on Azure: Quick Start Guide
    By payini in forum Wowza Streaming Engine in the Cloud
    Replies: 8
    Last Post: 03-25-2015, 11:47 PM
  2. Error on start up
    By MartinTremblay in forum Server Administration
    Replies: 2
    Last Post: 11-19-2014, 02:59 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •