Results 1 to 7 of 7

Thread: [mpeg-dash] adaptive streaming error

  1. #1

    Default [mpeg-dash] adaptive streaming error

    Hi,

    My company is using Wowza streaming engine(version 4.1.1) on AWS.
    I've got some weird problem on the adaptive streaming(mpeg-dash).

    The streaming url is following.
    http://54.65.203.47:1935/vod/smil:bad.smil/manifest.mpd

    Upper streaming video always stops during playing on the wowza test player.
    Seems the error occurs at the loading time of the different bit-rate chunk. (from a0r0 to a0r1)

    * access log : https://dl.dropboxusercontent.com/u/...access.log.zip
    * error log : https://dl.dropboxusercontent.com/u/..._error.log.zip

    But without smil file always fine.
    * http://54.65.203.47:1935/vod/mp4:bad...4/manifest.mpd
    * http://54.65.203.47:1935/vod/mp4:bad...4/manifest.mpd

    Following is the console error log on the wowza test player.
    Last edited by larry@fxgear.net; 03-19-2015 at 06:40 PM.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi,
    Each of the files mentioned in your smil file need to be keyframe aligned.

    Will the smil playback well using the Adobe HDS test player?

    Best regards,
    Daren

  3. #3

    Default

    Hi Daren,

    Thanks for your prompt reply.

    It works fine on the Adobe HDS test player with following streaming url.
    http://54.65.203.47:1935/vod/smil:bad.smil/manifest.f4m
    But I need to play the adaptive mpeg-dash streaming not the HDS streaming on an android app.

    I used the FFmpeg for converting and I didn't add keyint option for setting keyframe interval for each mp4 file.
    It might the default value 250.
    Even after setting keyint as 250 the error still occurs.

    I also found some confusing thing with testing smil file. It always works with smil file that only include each one video.
    But the error occurs when I use two videos in one smil file.

    - high bit-rate video : http://dev-vod.koomvr.com/video_e514...5834f4a_03.mp4
    - low bit-rate video : http://dev-vod.koomvr.com/video_e514...f4a_03_low.mp4

    1. high bit-rate only smil - always fine
    - streaming url : http://54.65.203.47:1935/vod/smil:ba...l/manifest.mpd

    2. low bit-rate only smil - always fine
    - streaming url : http://54.65.203.47:1935/vod/smil:ba...l/manifest.mpd

    3. high & low bit-rate smil - always fail
    - streaming url : http://54.65.203.47:1935/vod/smil:bad.smil/manifest.mpd

    4. Wowza example - works fine
    - streaming url : http://54.65.203.47:1935/vod/smil:bi...l/manifest.mpd

    -Larry
    Last edited by larry@fxgear.net; 03-19-2015 at 06:41 PM.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi Larry,
    Thanks for the additional info.
    Let's continue troubleshooting this in the ticket you opened, ticket #121813

    Daren

  5. #5

    Default

    Hi Daren,

    Thanks for your concern about this issue.
    How can I access the ticket #121813?
    Is there any web url for that ticket or should I use just email?

    And I also posted new additional info on http://www.wowza.com/forums/showthre...during-playing

    - Larry

  6. #6

    Default

    It was the problem of keyframe alignment problem.
    Finally I could solve this problem with the '-sc_threshold 0' option of FFMpeg.
    Refer from http://www.wowza.com/forums/showthre...wza-and-FFMPEG

    -Larry

  7. #7
    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    1

    Default

    Thanks for the info.

Similar Threads

  1. live streaming MPEG-DASH
    By nehaprabhakar in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 1
    Last Post: 01-14-2015, 10:39 AM
  2. MPEG-DASH live streaming using WOWZA server 3.6.2
    By kiran.mvk in forum Tutorials Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-27-2013, 08:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •