Results 1 to 4 of 4

Thread: QuickSynk transcoding ubuntu

  1. #1
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    7

    Default QuickSynk transcoding ubuntu

    hi,

    I'm trying to enable hardware acceleration in my ubuntu box.

    Here is my cpu (grabbed with cpuinfo)
    Intel(R) Xeon(R) CPU E3-1265L v3 @ 2.50GHz
    But I get the following message:
    2015-07-27      15:42:54        CEST    comment server  INFO    200     -       TranscoderWorkerVideoScaler.init[_defaultVHost_:live/_definst_/test.stream] Multi-threaded scaling is enabled. encoderCount:6      -       -       -   253419.118       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -
    2015-07-27      15:42:54        CEST    comment server  INFO    200     -       JNI:TranscoderSession.isCUDAAvailable[_defaultVHost_:live/_definst_/test.stream]: NVidia hardware acceleration is NOT available    -       -       -   253419.118       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -       -
    2015-07-27      15:42:54        CEST    comment server  INFO    200     -       JNI:TranscoderSession.isQuickSyncAvailable[_defaultVHost_:live/_definst_/test.stream]: Intel Quick Sync hardware acceleration is NOT available.
    Could someone help me to setup my server?

    Thanks

  2. #2

    Default

    Hi,

    QuickSync support on linux is very specific as to the kernel versions and hardware that is supported. Please refer to the following articles:

    http://www.wowza.com/forums/content.php?311
    http://www.wowza.com/forums/content....oding-on-Linux

    Your CPU is not one that is listed as supported however, it should work on Windows. On Windows 8 & Windows 2K12 QuickSync will work when running Wowza as a service.

    Roger.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    7

    Default

    Hi Roger,

    So I switched to windows server 2012 with the same result...
    Is there any driver to install to enable QuickSync?

    My server is a HP ProLiant DL320e Gen8 v2.

    Thanks
    Liilo

  4. #4

    Default

    Hello,

    You may want to update your Intel Graphics Drivers and ensure that the .net & Desktop experience is enabled on your system. Check your Device Manager in Windows to ensure that it's correctly reporting the Intel Graphics adapter. Otherwise you may need to check your bios settings and enable the graphics adapter.

    Best regards,
    Andrew

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •