Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: IP Stream Issue

  1. #1

    Default IP Stream Issue

    Good afternoon,

    I have a stream that was currently working earlier this morning but now isn't being encoded correctly by our Wowza Streaming Engine. Currently it just shows black so it is receiving information just not encoding it correctly I suppose.

    This link was working in VLC but isn't anymore.
    rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/

    The cam in question is indeed a Foscam FI9805W.

    Here is the error from VLC


    main debug: adding item `rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/' ( rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/ )
    qt4 debug: Adding a new MRL to recent ones: rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/
    main debug: processing request item: rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/, node: Playlist, skip: 0
    main debug: rebuilding array of current - root Playlist
    main debug: rebuild done - 7 items, index 6
    main debug: starting playback of the new playlist item
    main debug: resyncing on rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/
    main debug: rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/ is at 6
    main debug: creating new input thread
    main debug: Creating an input for 'rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/'
    main debug: meta ok for (null), need to fetch art
    main debug: looking for meta fetcher module matching "any": 1 candidates
    main debug: using timeshift granularity of 50 MiB, in path 'C:\Users\FRANKJ~1\AppData\Local\Temp'
    main debug: `rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/' gives access `rtsp' demux `' path `guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/'
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\Frank Jr\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\fetcher
    main debug: creating demux: access='rtsp' demux='' location='guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/' file='\\guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800\'
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher
    main debug: looking for access_demux module matching "rtsp": 12 candidates
    live555 debug: version 2014.01.21
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher\tvrage.luac
    main debug: using meta fetcher module "lua"
    main debug: removing module "lua"
    main debug: searching art for rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/
    main debug: looking for art finder module matching "any": 2 candidates
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\Frank Jr\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\art
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\00_musicbrainz.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\01_googleimage.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\02_frenchtv.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\03_lastfm.luac
    main debug: no art finder modules matched
    main debug: art not found for rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/
    qt4 debug: IM: Setting an input
    live555 debug: connection error 404
    live555 error: Failed to connect with rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/
    main debug: no access_demux modules matched
    main debug: creating access 'rtsp' location='guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/', path='\\guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800\'
    main debug: looking for access module matching "rtsp": 20 candidates
    main debug: net: connecting to guest port 0
    main error: cannot resolve guest port 0 : No such host is known.
    access_realrtsp error: cannot connect to guest:0
    access_realrtsp debug: could not connect to: guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/
    main debug: no access modules matched
    main error: open of `rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/' failed
    main debug: finished input
    main debug: dead input
    main debug: changing item without a request (current 6/7)
    main debug: nothing to play
    qt4 debug: IM: Deleting the input

    Any input on this would be great. Currently on hold with Foscam as I believe it is a Foscam issue.

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi,
    It just seems as though the camera is no longer available through myfoscam.org.
    It can't be accessed with that URL. I would talk with Foscam support, see if they can provide
    assistance for this.

    Daren

  3. #3

    Default

    My apologies, I noticed the url I posted was incorrect. It should be below and here is the new information from VLC Player.
    rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain

    main debug: adding item `rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain' ( rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain )
    qt4 debug: Adding a new MRL to recent ones: rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    main debug: processing request item: rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain, node: null, skip: 0
    main debug: rebuilding array of current - root Playlist
    main debug: rebuild done - 1 items, index 0
    main debug: starting playback of the new playlist item
    main debug: resyncing on rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    main debug: rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain is at 0
    main debug: meta ok for (null), need to fetch art
    main debug: creating new input thread
    main debug: Creating an input for 'rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain'
    main debug: looking for meta fetcher module matching "any": 1 candidates
    main debug: using timeshift granularity of 50 MiB, in path 'C:\Users\FRANKJ~1\AppData\Local\Temp'
    main debug: `rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain' gives access `rtsp' demux `' path `guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain'
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\Frank Jr\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\fetcher
    main debug: creating demux: access='rtsp' demux='' location='guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain' file='\\guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800\videoMain'
    main debug: looking for access_demux module matching "rtsp": 12 candidates
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\fetcher\tvrage.luac
    live555 debug: version 2014.01.21
    main debug: using meta fetcher module "lua"
    main debug: removing module "lua"
    main debug: searching art for rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    main debug: looking for art finder module matching "any": 2 candidates
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Users\Frank Jr\AppData\Roaming\vlc\lua\meta\art
    lua debug: Trying Lua scripts in C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\00_musicbrainz.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\01_googleimage.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\02_frenchtv.luac
    lua debug: Trying Lua playlist script C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\lua\meta\art\03_lastfm.luac
    main debug: no art finder modules matched
    main debug: art not found for rtsp://df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    qt4 debug: IM: Setting an input
    live555 debug: connection timeout
    live555 error: Failed to connect with rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    main debug: no access_demux modules matched
    main debug: creating access 'rtsp' location='guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain', path='\\guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800\videoMain'
    main debug: looking for access module matching "rtsp": 20 candidates
    main debug: net: connecting to guest port 0
    main error: cannot resolve guest port 0 : No such host is known.
    access_realrtsp error: cannot connect to guest:0
    access_realrtsp debug: could not connect to: guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain
    main debug: no access modules matched
    main error: open of `rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain' failed
    main debug: finished input
    main debug: dead input
    main debug: changing item without a request (current 0/1)
    main debug: nothing to play
    qt4 debug: IM: Deleting the input

    If I go to http://df6024.myfoscam.org:8800/ you can access the camera through a browser and use guest, guest to login and watch the cam. Though currently the connection is failing.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    What playback client are you testing with?

    Looking at direct playback in VLC of your source, the stream is h.264 video, which is great, but the audio is PMC MU-LAW (aka g.711) according to VLC (Tools > Codec Info). That might work in Flash RTMP and HDS clients, but I don't think it will work in HLS or smooth. It might work in RTSP. I will test your stream, hold on...

    Richard

  5. #5

    Default

    I really don't mind if there is no audio when passed through Wowza but I don't want it to be an issue.

  6. #6

    Default

    In regards to playback client I have tested with VLC and the test player in Wowza Streaming Engine as well as our Flash/iOS/Anroid solutions for viewers.

  7. #7

    Default

    Does Wowza generate any sort of error log I could check to see for this cam? Really not sure what is causing this odd behavior as it will work for awhile and then stop for awhile.

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    I am able to re-stream your source and playback in Flash RTMP and Flash HDS. It's not clear if the audio works. It does packetize for HDS. I don't hear audio, but there may not be any sound where the camera is

    The audio does not packetize for HLS, but it should work in HLS playback anyway. You can remove the audio by using a .stream file like this:

    {
        uri:"rtsp://guest:guest@df6024.myfoscam.org:8800/videoMain",
        rtspStreamAudioTrack:false
    }
    Make sure you have added your .stream file to StartUpStreams in the manager or in /conf/StartUpStreams.xml, and test in the Flash RTMP or HDS player. You need to enable the sanjosestreamingpacketizer in Application.xml /Streams /LiveStreamPacketizers for HDS playback.

    Richard

  9. #9

    Default

    I can get the streams working as well and we have the startup set. The problem is the signal will cut in and out or drop for periods of time which is undesirable. http://www.marestare.com/ipcam.php?a...slittleangels2

  10. #10
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Your link goes to login. In any case, that now sounds like a network problem between the camera and Wowza.

    Richard

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. Issue connecting to stream via RTSP
    By John_T in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 2
    Last Post: 02-20-2014, 06:07 AM
  2. MediaCaster system pulls a stream from a stream source issue?
    By zaghlol in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-18-2012, 09:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •