Results 1 to 5 of 5

Thread: Load Testing Tool ERROR

  1. #1
    Join Date
    Apr 2014
    Posts
    1

    Default Load Testing Tool ERROR

    Hi Richard,

    I got "NullPointerException" at my first attempt running load testing tool.
    Need your help to figure out the problem.
    Thanks a lot.

    Here is my Error Log & Test.xml:
    ERROR server comment - IdleWorkerUtil: run.work : java.lang.NullPointerException|at com.wowza.wms.httpstreamer.model.HTTPStreamerContext.onIdle(HTTPStreamerContext.java:115)|at com.wowza.wms.util.IdleWorkerUtil.run(IdleWorkerUtil.java:111)|
    INFO server comment - MediaCasterStreamValidator.init[live/_definst_]: Started
    INFO application app-start _definst_ live/_definst_
    ERROR server comment - PerformanceTest : java.lang.NullPointerException|at com.wowza.wms.performance.remote.PerformanceRemoteClientTest.run(PerformanceRemoteClientTest.java:160)|at com.wowza.wms.performance.PerformanceTest.run(PerformanceTest.java:57)|at com.wowza.wms.performance.PerformanceTestList.run(PerformanceTestList.java:68)|at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)|at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)|
    INFO server comment - Status running:0 currBehind:0
    <Root>
    	<Tests>
    		<Test>
    			<Name>live</Name>
    			<ClassBase>com.wowza.wms.performance.remote.PerformanceRemoteClientTest</ClassBase>
    			<Properties>
    				<Property>
    					<Name>workerCount</Name>
    					<Value>2</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>fileCount</Name>
    					<Value>0</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>streamName</Name>
    					<Value>ftvn_sp.sdp</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>streamExt</Name>
    					<Value></Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>vhostName</Name>
    					<Value>_defaultVHost_</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>connectionString</Name>
    					<Value>live/_definst_</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>bufferTime</Name>
    					<Value>3000</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>doRandom</Name>
    					<Value>false</Value>
    					<Type>Boolean</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>doRepeat</Name>
    					<Value>true</Value>
    					<Type>Boolean</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>ipAddress</Name>
    					<Value>210.xxx.xxx.xxx</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>ports</Name>
    					<Value>1935</Value>
    				</Property>
    			</Properties>
    		</Test>
    		<Test>
    			<Name>vod</Name>
    			<ClassBase>com.wowza.wms.performance.remote.PerformanceRemoteClientTest</ClassBase>
    			<Properties>
    				<Property>
    					<Name>workerCount</Name>
    					<Value>1</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>fileCount</Name>
    					<Value>0</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>streamName</Name>
    					<Value>sample</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>streamExt</Name>
    					<Value>.mp4</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>vhostName</Name>
    					<Value>_defaultVHost_</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>connectionString</Name>
    					<Value>vod/_definst_</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>bufferTime</Name>
    					<Value>3000</Value>
    					<Type>Integer</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>doRandom</Name>
    					<Value>false</Value>
    					<Type>Boolean</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>doRepeat</Name>
    					<Value>true</Value>
    					<Type>Boolean</Type>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>ipAddress</Name>
    					<Value>localhost</Value>
    				</Property>
    				<Property>
    					<Name>ports</Name>
    					<Value>1935</Value>
    				</Property>
    			</Properties>
    		</Test>
    	</Tests>
    </Root>

  2. #2
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    1,037

    Default

    Hi,
    Ensure you are using the correct Load Test Tool version for your version of Wowza Streaming Engine or Wowza Media Server.
    You may have a mis-match. When requesting the load test tool you need to specify which version of Wowza you are using
    so that you are provided with the correct version of the tool.

    Daren

  3. #3
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3

    Default

    Frank and daren_j,

    I got the exact error, has this problem being solved? Please advise.

    thanks you both.

    Kevin

  4. #4
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    723

    Default

    Hi,

    The Load Testing tool requires the _defaultVHost_ virtual host (VHost) to have its own thread pool. By default, Wowza Streaming Engine is configured to use a server-level thread pool. To configure a VHost-level thread pool, edit [install-dir]/conf/VHost.xml and make the following changes:
    - HandlerThreadPool/PoolSize: 60 x [total-core-count]
    - TransportThreadPool/PoolSize: 40 x [total-core-count]

    This is specified on page 5 from the LoadTestingTool.pdf document found in the Load Testing Tool package.

    Can you check if you have this configured on your server running the Load Test Tool clients?

    Zoran

  5. #5
    Join Date
    Sep 2014
    Posts
    3

    Default

    zoran_u,

    Yes, I have, to be more specific, let's say I have a 4 core cpu, so I would put
    - HandlerThreadPool/PoolSize: 240
    - TransportThreadPool/PoolSize: 160

    is that correct? and that's how I have done it, and still gave me an error.

    Kevin

Similar Threads

  1. Load Testing Tool Error
    By aiartsev in forum Performance and Tuning
    Replies: 5
    Last Post: 09-18-2014, 10:57 PM
  2. load testing tool error
    By andrewkhoo in forum Server Administration Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 03-22-2012, 06:02 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •