Results 1 to 2 of 2

Thread: Transrating Issue / Keyframes

  1. #1

    Default Transrating Issue / Keyframes

    If we have transrating on to push multiple bitrates to Akamai, video will have a jerky playback. If we send a single bitrate with transrating off, there is no playback issue.

    The basic requirement for Akamai is to receive keyframe in constant interval. With the value for keyframe interval at 2 seconds.

    What could be causing the jerkiness in playback when sending multiple bitrates to Akamai?
    Last edited by streamingproducer; 06-06-2014 at 01:22 PM.

  2. #2


    Hi there,

    Are you using the source stream as one of the streams in the ABR set? This may be the issue as the source stream's key frames may not be aligned with the transrated stream's key frames. Key frame alignment is critical for ABR streaming to work.


Similar Threads

  1. no transrating
    By kilavan in forum Wowza Transcoder
    Replies: 2
    Last Post: 05-21-2014, 05:59 PM
  2. Start playing video between keyframes
    By arturp in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 08-24-2012, 02:30 AM
  3. Transrating Issue - Possible Transcoder AddOn Bug
    By IPVSINC in forum AddOn: Transcoder
    Replies: 7
    Last Post: 07-25-2012, 09:52 AM
  4. FLV Keyframes
    By dennisderooy in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 14
    Last Post: 06-13-2012, 08:30 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts