Results 1 to 3 of 3

Thread: ModuleLoopUntilLive issues, perhaps Transcoder interfering

  1. #1
    Join Date
    Apr 2013

    Default ModuleLoopUntilLive issues, perhaps Transcoder interfering

    I have been working on setting up our server to play an offline video in a loop whenever our encoder is not broadcasting. I followed the instructions in this post​ to setup the streamPublisher module to play the a video (offline.mp4) in a loop using a SMIL file (offline.smil) to a stream called offline. When I connect to the offline stream, I can see the video playing in a loop. Then I followed this guide​ to setup ModuleLoopUntilLive to play the "offline" stream when the live stream was offline. My live application has two streams "high" which runs 720p and "low" which runs at 360p (now it has three because I added "offline" which plays a 720p mp4). I am also running the transcoder add on. When I shut off my encoder and try to play the "high" stream, I get an error "Source stream or file could not be found or access was denied." When I try to play the "low" stream, it plays the offline video and I can tell that it has been transcoded down from 720p to 360p because the quality is much lower than when I play the "offline" stream directly.

    I must be missing something simple here, or else there is some interaction going on with the transcoder plugin and the LoopUnitilLive Module.

    Wowza Streaming Engine
    Engine Version
    4.1.1 (build 13180)
    Engine Manager Version
    4.1.1 (build 13180)
    Wowza Streaming Engine 4 Perpetual Edition
    Transcoder Addon

    Windows Server 2008 R2 (amd64)

    Java Information​
    Java Version
    Java VM Version
    Java Architecture
    Java Name
    Java HotSpot(TM) 64-Bit Server VM
    Java Vendor
    Oracle Corporation
    Java Home
    C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_51\jre
    Java Max Heap Size

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012



    I would be curious how you have configured the LoopUntilLive module.
    Can you create a ZIP archive containing your Wowza configuration and log files and open a ticket by sending an email to
    Please send a detailed description of your setup and make sure to reference this forum post as well.


  3. #3
    Join Date
    Jun 2011


    This issue is being handled in ticket #119452


Similar Threads

  1. Transcoder Issues - Jerky video/Low Frame Rates
    By alexmay in forum Wowza Transcoder
    Replies: 4
    Last Post: 05-30-2014, 05:31 PM
  2. ModuleLoopUntilLive
    By eliezer in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 1
    Last Post: 05-18-2014, 02:03 PM
  3. ModuleLoopUntilLive
    By MarkMS in forum Wowza Streaming Server Java API
    Replies: 7
    Last Post: 04-07-2014, 03:16 AM
  4. Enhanced seekTarget Interfering With Captions
    By odrilon in forum Closed Captioning
    Replies: 3
    Last Post: 09-05-2013, 02:13 AM
  5. Replies: 8
    Last Post: 07-03-2012, 07:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts