Results 1 to 2 of 2

Thread: Error starting WowzaStreamingEngine

  1. #1
    Join Date
    Dec 2015
    Posts
    1

    Default Error starting WowzaStreamingEngine

    I am getting error when I try to start the WowzaStreamingEngine by doing following.

    service WowzaStreamingEngine start

    if I do following for the status:
    service WowzaStreamingEngine status
    I get WowzaStreamingEngine stopped
    But Streaming is working.
    Why?

    Following is the detail error message. I am running in CentOs 7



    Starting WowzaStreamingEngine (via systemctl): Job for WowzaStreamingEngine.service failed. See 'systemctl status WowzaStreamingEngine.service' and 'journalctl -xn' for details.
    [FAILED]
    [root@cdn1 WowzaStreamingEngine]# systemctl status WowzaStreamingEngine.service
    WowzaStreamingEngine.service - SYSV: Wowza Streaming Engine 4 Init Script
    Loaded: loaded (/etc/rc.d/init.d/WowzaStreamingEngine)
    Active: failed (Result: timeout) since Wed 2015-12-16 22:14:23 EST; 52s ago
    Process: 1920 ExecStart=/etc/rc.d/init.d/WowzaStreamingEngine start (code=killed, signal=TERM)

    Dec 16 22:09:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Starting SYSV: Wowza Streaming Engine 4 Init Script...
    Dec 16 22:09:23 cdn1.paxovision.com WowzaStreamingEngine[1920]: WowzaStreamingEngine: starting...
    Dec 16 22:09:23 cdn1.paxovision.com WowzaStreamingEngine[1920]: [91B blob data]
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: WowzaStreamingEngine.service operation timed out. Terminating.
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Failed to start SYSV: Wowza Streaming Engine 4 Init Script.
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Unit WowzaStreamingEngine.service entered failed state.
    [root@cdn1 WowzaStreamingEngine]# journalctl -xn
    -- Logs begin at Wed 2015-12-16 22:02:23 EST, end at Wed 2015-12-16 22:14:23 EST. --
    Dec 16 22:09:52 cdn1.paxovision.com sshd[2021]: pam_unix(sshd:session): session opened for user iivaan by (uid=0)
    Dec 16 22:10:01 cdn1.paxovision.com su[2183]: (to root) iivaan on pts/1
    Dec 16 22:10:01 cdn1.paxovision.com su[2183]: pam_systemd(su-l:session): Failed to connect to system bus: Failed to connect to socket /var/run/dbus/system_bus_socket: No such file or director
    Dec 16 22:10:01 cdn1.paxovision.com su[2183]: pam_unix(su-l:session): session opened for user root by (uid=1000)
    Dec 16 22:12:27 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Starting SYSV: Wowza Streaming Engine Manager 4 Init Script...
    -- Subject: Unit WowzaStreamingEngineManager.service has begun with start-up
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman.../systemd-devel
    --
    -- Unit WowzaStreamingEngineManager.service has begun starting up.
    Dec 16 22:12:27 cdn1.paxovision.com WowzaStreamingEngineManager[2749]: WowzaStreamingEngineManager: starting...
    Dec 16 22:12:27 cdn1.paxovision.com WowzaStreamingEngineManager[2749]: [98B blob data]
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: WowzaStreamingEngine.service operation timed out. Terminating.
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Failed to start SYSV: Wowza Streaming Engine 4 Init Script.
    -- Subject: Unit WowzaStreamingEngine.service has failed
    -- Defined-By: systemd
    -- Support: http://lists.freedesktop.org/mailman.../systemd-devel
    --
    -- Unit WowzaStreamingEngine.service has failed.
    --
    -- The result is failed.
    Dec 16 22:14:23 cdn1.paxovision.com systemd[1]: Unit WowzaStreamingEngine.service entered failed state.

  2. #2

    Default

    Hello there and welcome to the Wowza support forum.

    Please take a look at a similar answer found here. It might shine light on your issue.

    If not, you might try a fresh Wowza install (Uninstall - re-install) and start over. If that does not work, please open a ticket with support by sending an email to support2wowza.com. Include a zipped copy of your /conf and /logs folders, or at least the new error messages like you have provided here.

    Thank you.

    Salvadore

Similar Threads

  1. WowzaStreamingEngine not starting with systemd
    By broaska in forum General Forum
    Replies: 9
    Last Post: 06-01-2015, 01:05 AM
  2. Where is WowzaStreamingEngine-Update-4.0.1.zip for update
    By kuldeepiitk in forum Server Administration
    Replies: 9
    Last Post: 04-13-2014, 09:44 PM
  3. Problem saving content in WowzaStreamingEngine 4.0.0
    By bighenry in forum Wowza Transcoder
    Replies: 8
    Last Post: 03-24-2014, 05:54 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 02-13-2014, 07:43 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 10-07-2013, 08:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •