Results 1 to 2 of 2

Thread: stream targets not working with youtube

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Join Date
    Feb 2016

    Default stream targets not working with youtube


    I have a smil file which is a mixture of a live source and vod files.
    (live source shows a view from an ip camera, but this a not a direct rtsp stream. it's done as rtmp stream from our office PC using vmix.
    vmix ingests rtsp signal from this camera, adds music and other overlays and sends it to wowza).

    I want to send this combined stream from smil file to two CDNs and to Youtube to show it on my website.
    When played via wowza default players in engine manager everything looks great, smooth and clear.

    However, when sent to Youtube with the help of stream targets function there are plenty of errors.
    these errors appear in Youtube panel.
    For example, the stream is too slow. Or key frames are not frequent enough. Current frequency is 10s. Should be 4s or less.
    (This is a translation from Polish, but meaning should be clear).

    After all these errors Youtube stream stops. The video quality is really poor.

    The important thing is that when all these vod files and rtsp camera are sent from vmix to Youtube directly (without wowza) everything works
    without any errors.

    here is my server architecture (data from engine manager):

    OS Architecture - amd64
    Memory - Total: 94,47 GB, Available: 612,14 MB
    Processor Cores - 8
    Java Version - 1.7.0_65
    Java Bitness - 64
    Wowza Streaming Engine Version - 4.4.0 (build 17748)
    OS - Linux (amd64)

    I think my server is strong enough to handle 2 CDNs and YT streams at 720p quality.
    But for some reason it fails to stream to Youtube only.

    Please, give me a hint what may be the reason.



  2. #2


    Hello there and welcome to the Wowza support forum.

    Please take a look at this guide and see if it helps to resolve your issue or shed light on the problem:
    How to debug Stream Targets (push publishing)

    If you still have trouble please provide as much detail as you can with the errors you are seeing.

    Thank you,


Similar Threads

  1. stream targets not work
    By zzzvyntzzz in forum Server Administration
    Replies: 1
    Last Post: 11-06-2015, 07:38 AM
  2. Updated to 4.2, Stream Targets link not found
    By colin_witt in forum General Forum
    Replies: 2
    Last Post: 07-08-2015, 04:53 AM
  3. RTSP streaming over Youtube Live from WOWZA not working
    By rahimcs027 in forum Live Streaming and Encoders
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2015, 11:28 AM
  4. RTSP streaming over Youtube Live from WOWZA not working
    By rahimcs027 in forum Wowza Streaming Engine functionality
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2015, 11:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts