Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: VOD HLS Streaming

  1. #1
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    17

    Default VOD HLS Streaming

    Hi,

    I read the article How to play a video on demand file, and with Wowza Server 2.2 I succeeded in streaming VoD (Multi-bitrate).

    After I upgraded to version 3 (clean install), it stopped working.

    When I try to stream the sample provided in the article, I get the following
    error:
    INFO stream create bigbuckbunny.smil -
    ERROR server comment - onApplicationInstanceCreate: javax.management.MalformedObjectNameException: Invalid character ':' in value part of pr
    operty
    INFO application app-start smil:bigbuckbunny.smil vod/smil:bigbuckbunny.smil
    WARN server comment - HTTPStreamerAdapterCupertinoStreamer.onPlaylist[vod/smil:bigbuckbunny.smil//vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_450.mp4/pla
    ylist.m3u8?wowzasessionid=2051756171]: Not valid stream name [2051756171][_defaultVHost_:vod/smil:bigbuckbunny.smil/vod/_definst_/mp4:bigbuc
    kbunny_450.mp4]: _defaultVHost_:vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_1100.mp4,_defaultVHost_:vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_750.mp4,_defaultVHost_
    :vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_1500.mp4,_defaultVHost_:vod/_definst_/smil:bigbuckbunny.smil,_defaultVHost_:vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_4
    50.mp4
    I'd appreciate any help.
    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    If you installed Wowza from current installer (3.0.2), then grab in new /conf/Application.xml for this application and reconfigure.

    If this is an early Preview release, there was one or two releases in that time frame where the /conf/Application.xml was misconfigured and created this error. In that case, re-install using the current production installer:

    http://www.wowza.com/forums/content....oduction-Build

    Don't copy old files from past installs of Wowza to new, always remake configuration with new files.

    Richard

  3. #3
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    17

    Default

    Hi,

    Thanks for your reply.

    I did a clean install of version 3.0.2 on a fresh Windows 7 and I got the same result.
    I uninstalled version 3.0.2, deleted all files and installed version 3.0.3 - However, I got the same result.

    I also copied a new /conf/Application.xml to /conf/vod, but got the same result.

    What am I missing? :$

    Thanks again,
    Wiaam.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Wiaam,

    Zip up and send conf and logs from this server with recent test.

    Include a link to this thread.

    Richard

  5. #5
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    17

    Default

    Hi,

    You can access everything through this ftp link.

    Wiaam.

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    I downloaded and used the /conf/Application.xml in a new vod application and didn't get that error.

    I also used /conf/vod/Application.xml, and it was okay.

    I tested with SimpleVideoStreaming example:

    Server: rtmp://localhost:1935/Wiaam
    Stream: mp4:sample.mp4

    Richard

  7. #7
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    17

    Default

    I'm trying multi-bitrate with HLS (step by step according to the article).

    I get the error when I try to connect to:
    http://lab001.dyndns.org:1935/vod/sm.../playlist.m3u8

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    I can't reach the server:

    http://lab001.dyndns.org:1935

    You might just have to allow TCP port 1935 in your server firewall, or mapped to server running Wowza in your router (port forwarding)

    Richard

  9. #9
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    17

    Default

    Hi,

    I'm very sorry for the late reply, I've been working on many projects lately.

    Anyhow, unfortunately port forwarding is not the problem... At the time I had a slight resolving problem, so you couldn't reach the server.
    The resolving issue is resolved and you should be able to reach the server.

    What do you propose?

    Thanks a lot.
    Wiaam.

  10. #10
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Wiaam,

    This works in my IPhone 3gs with iOS 5:

    http://lab001.dyndns.org:1935/vod/sm.../playlist.m3u8

    This is a little peculiar tho, it is one of the items in the first playlist, the session for one of the items.
    /vod/_definst_/mp4:bigbuckbunny_750.mp4/playlist.m3u8?wowzasessionid=745768364
    What does the smil file look like, and where are the files relative to the .smil file? It is easiest to have them in the same location and refer to files with relative URL. That will probably fix your problem.

    <video src="mp4:bigbuckbunny_750.mp4" system-bitrate="7500000"/>
    Richard

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. HLS VOD Streaming
    By EliYah in forum On-Demand Streaming
    Replies: 1
    Last Post: 05-25-2014, 02:57 PM
  2. HLS Adaptive streaming for VOD?
    By eTiMaGo in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 2
    Last Post: 11-27-2012, 03:51 PM
  3. Play HLS on Pseudo VOD..
    By sanjaylb in forum General Forum
    Replies: 15
    Last Post: 04-06-2012, 03:32 PM
  4. Few questions regarding VOD HLS Streaming
    By swiaam in forum Video On Demand Streaming Discussion
    Replies: 9
    Last Post: 11-24-2011, 11:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •