Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: H264/G.711 Streaming Sound Problem

  1. #1

    Default H264/G.711 Streaming Sound Problem

    I have set up wowza to live video stream so here is what I'm trying:
    Streaming audio in G.711 and video in H264 to wowza through RTSP using IP CAMERA
    Use the VLC the video is fine,but no audio,the Wowza show as follow

    INFO stream create--
    Warn server comment - RTPPlayer.describe : No audio packetizer[7]:G711-ALAW



    I am know the problems because Wowza server havn't G.711 ALAW Decoding,anybody can help me,how to install the G.711 decoding?

    Can suggest me a solution?

    Thanks!

  2. #2

    Default

    Hi ricky,

    You need to use the Wowza transcoder to convert the audio to AAC. How-to here: http://www.wowza.com/forums/content.php?304

  3. #3

    Default

    randall,thanks for your help,so i can't just use the G.711 for the audio,must need use the Wowza transcoder to convert G.711 to AAC?
    i was want convert G.711 to AAC,but just http://www.wowza.com/forums/content.php?304 ,i don't know how to setting,i'm new with Wowza,can you give me more advice?
    Thanks for your help!

  4. #4

    Default

    There's a learning curve. You'll just have to dig in.

    Let me know if there's a specific part of the Transcoder tutorial you're having trouble with.

  5. #5

    Default

    Hi randall
    Thanks for your reply,i was try use the VLC player convert the audio to AAC,like this way http://www.wowza.com/forums/content....rver-(MPEG-TS)
    But this way waste CPU on the Video and unstable,i have many this IP Camera,if all streams use VLC for convert the audio,my server will crash.
    I found Wowza transcoder Addon can decoding G.711 audio,but i don't know how to setting,if anybody know how to setting,please help,thanks!

  6. #6

    Default

    You set the "Audio/Codec" to AAC in your transcoder template to transcode to AAC.

  7. #7

    Default

    Hi randall
    Thanks for your message,in transcoder template is AAC,Wowza notice "No audio packetizer[7]:G711-ALAW"it is havn't G.711 decoding,can't support G711 Audio input stream.i find Wowza Addon specifications have support G711 decoding,but my Wowza server not support,i am use Wowza 3 Free 30 days TRIAL,so i need pay money for full version Wowza 3 ?

    Streaming audio in G.711 and video in H264 to wowza through RTSP using IP CAMERA

    Anybody can help me,Wowza engineer can suggest me a solution?

    If Wowza 3 working with our IP CAMERA,i can pay money for buy full version,else i need try other's server software.

    Thanks for help!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    21,962

    Default

    Make sure you have the latest version of Wowza 3. (3.0.3.10 at present)

    http://www.wowza.com/forums/content....lopment-Builds

    Richard

  9. #9

    Default

    Hi rrlanham
    Thanks for your help,i will try and let you know the result.

  10. #10

    Default

    Hi rrlanham
    I was donwload the Wowza Media Server 3.0.3 patch10,Copy contents,restart the server.
    But the server still show

    INFO stream create--
    Warn server comment - RTPPlayer.describe : No audio packetizer[7]:G711-ALAW


    It is still can't decoding G711-ALAW,audio informations show as follow

    IP CAMERA video:H264 - MPEG-4 AVC
    IP CAMERA Audio:PCM RATE of 8000HZ,16 bits per sample

    The Wowza video very good and stable just havn't audio.In Wowza win64 folder have dll files,like h264_dec_filter.dll,mc_bc_dec_avc.dll,mc_dec_aac.dll,but havn't G711 dll,so the Wowza not support G711 decoding.

    Wowza transcoder Addon information show can decoding G711,in fact it is can't.

    If i'm wrong,please give me some advice,else Wowza Transcoder Addon must change specification to G711 decoding not support.

    Thanks for help!

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. H264/AAC Streaming Sound Problem
    By sunilolickal in forum Integrating Wowza into your workflow
    Replies: 2
    Last Post: 06-30-2014, 04:00 AM
  2. PC & Ipad live streaming without sound = ok. With sound not working
    By MalastiC in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 1
    Last Post: 09-24-2012, 06:22 AM
  3. H264/AAC Streaming Sound Problem
    By Garilixo in forum Live Streaming and Encoder Discussion
    Replies: 4
    Last Post: 11-02-2011, 05:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •